• levente68
    Előre mondom, hogy van pár, jópár jó dolog az iPhone-ban, csakhogy a hiányzó és nem túl jól működő dolgok csúf árnyékot vetnek, nem beszélve az árról.
    Én 2006-ban vettem 200k-ért a PDA-mat (HTC Universal) és a mai napig megvan, sőt kettő is van belőle (azt már 45k-ért vettem), de van Nokia és Samsung telefonom és egy Asus A636N PDA-m is, ezen felül pár készülék képességeivel is nagyjából tisztában vagyok.
    Tudom, hogy mi az, amiben többet tud az iPhone, de nem szabad elmenni amellett, amit nem tud ilyen-olyan okokból.
    Aki nem tudja, az Uni jellemzői: 520-as proci (elméletileg húzható 624-re), forgatható 4”-os kijelző 640x480, SD-SDHC, WiFi, hardware-es billentyűzet (van nála több jobb is, de az sem iPhone, hanem szintén HTC, de én ezt szeretem)
    Nagyon fontos, hogy Apple belecsapott a lecsóba, ennek hála a WinMo sokat fejlődött és az arra írt alkalmazások is új lendületet vettek, így én most WinMo 6.5-öt használok, nem tökéletes, de jó irányba halad és annyira tökéletes azért van, mint az iPhone egy jóval frissebb hardware-rel, ugyi...
    Fontos: sok új PPC soft, pont az iPhone hatására készült, tehát az iPhone-os soft-ok zöme van PPC-re is, ne keverjük hát össze az oprendszerszintű képességeket a software-es lehetőségekkel!
    Tehát válaszolnék itt egy-két beírásra, kérem inkább megszívlelni, nem veszekedést csinálni belőle.

„Nekem eddig minden csatolt fájl kezelt, igaz nem is akartam filmet átküldeni. Ez nálam nem életszerű, bár ha csak néhány mb akkor szerintem gond nélkül mennie kéne.”

Nem életszerű? Ez a szinonímája annak, hogy nem tudja?

„Sőt a böngészőböl kimásolsz egy képet majd beszúrod az emailbe.”

Persze, 3G-3GS már végre tudja, mekkora ász.

„Hát nem tudom, de nálam a telefonnal videozás fényképzeés nem hétköznapi dolog, de maximálisan kimerül az ökörködés kategóriában. Viszont ha hétköznapi dologra nézzük és nem villogásra akkor érdekes módon nekem több haver is azért vett utánam ilyen telefont mert sokkal gyorsabb mint az övé. Normálisan megjeleniti a weblapokat nemcsak összevissza mint a legtöbb másik telefon, több tucat alkalmazás telepitése után sem lassul le, a kijelzoje es a multitouch kurvajó, az mp3 lejátszó része a legjobb, többezer alkalmazás tölthető le hozzá hiphopp és két gombnyomásra. Ezek nem kamu dumák tényleg ezért cserélték le telefonjaikat iphonera, pedig volt ott minden: asus, sony, nokia stb.”

Nem fordul elő, hogy de jó, ezt le kéne videózni-fényképezni? Az csak ökörködés lehet? De oké, ökörködés, a 10 k-ért kapható telók is tudják, a KHIRRÁLY nem? Csak a legújabb, vicc. Más telók mióta is?
    Sok másik is megjeleníti jól a weblapokat. Multitouch tényleg jó, mp3 mitől a legjobb? Nekem a gyári fülessel is nagyon komoly hang és basszus is van, de rádughatok külső hangfalat, vagy a rádiós fülesemet és akkor kiváló.
    MIHEZ NINCS többezer alkalmazás?

„Gyors megnéztem, nekem a böngészőböl is megy a youtube, az indavideo flash alapú igy az nyilván nem.”

Látod, nem komolytalan az, ami NEM megy! Ami meg megy, az máson is megy.

„"Tudom, hogy sokan nem hasznaljak a blutooth-ot"

Szerintem ez egyébként iphoneon is igy működik de ezt tény én még soha nem használtam én mindenre az emailt használom.”

Ne haragudj, röhej, hogy egy korlátozott BT van benne, ezt a hibát anno a Nokia is elkövette (7650), azóta se senki!

„Természetesn az iphone is használható egy kézzel akár böngészésre is. egytapival navigálsz-csúsztatsz, két gyorstapi kinagyitja az adott frame-et, megint kettő visszacsökkenti eredeti méretbe. bármint meg tudsz igy csinálni, két ujjadra csak akkor van szükséged ha nagyon pontos méretre akarsz valamit nagyitani. Ezzel szemben párom méregdrága nokiája (ugyanaggyiba fájt neki mint az én iphoneom) szinte semmit nem tud ilyen normálisan lekezelni, a neten is egy kis kurzort kell cincálni a középső gombbal és a weboldalak nagyrésze egyáltalán nem úgy néz ki mint pcn. Szóval többek között a netezésre is majdhogynem alkalmatlan.”

...és mindig van egy ellenpélda, aminél ugyi fajább...

A fentiekből nekem egy telefonba nem kell videokamera, nem használom háttértárnak, és kiegészitőként max egy fülest használok.

Akkor minek 32 GB-os már? Minek mini USB? Nem hülye kérdés ez? Talán kompatibilitás? Már szabvány! Helló!
    Arra pl, hogy a sok GB adatot könnyedén mozgathasd egy igenis elterjedtebb és még egyáltalán nem kihalófélben levő platformon, ugye érted?
    A normál füles is csak a 3GS-be csatlakoztatható közvetlenül. Végre.

„Amire nekem kell a telefon és ebben még mindig az iphone a legjobb;
    Legyen nagy kijelzője de ne legyen túl nagy a súlya. Legyen érintőképernyős, és legyen nagyfelbontású a kijelzője. A telefon legyen gyors és egyszerűen használható. A böngészője ugyanúgy jelenitse meg az oldalakat mint a pcm. Az email része legyen átlátható és jól kezelhető, sőt ez is legyen olyan mint a pcmen. A kalendárium része is valami pcs kinézetű legyen, természetesen tudjam szinkronizálni az outlookommal. Legyen bővíthető egyéb alkalmazásokkal könnyen és egyszerűen. Legyen benne egy jól kezelhető mp3 lejátszó és nem baj ha van benne GPS.”

Ezeknek nem az iPhone felel meg legjobban, bocs!
    Az Opera Mobile mennyivel jeleníti meg rosszabbul a weboldalakat? Mivel jobb az email iPhone-on, mint Pocket Outlook-on?
    iPhone szinkronizál Outlook-kal? Ez jó, de az nem MS alkalmazás?
    Melyik telefonban, PDA-ban nincs jól kezelhető mp3 alkalmazás? Mondjuk Core Player?
    A GPS, tudjuk eddig is jobb volt az iPhone-ban, mint bármiben, lol, de csak a 3GS-hez lesz végre navi (igazi).

„ja, amugy nálad az határozza meg egy telefon használhatoságát hogy hány másik telefonra tudod átkuldeni a szalácsi videot? ez a társasági élet? aki meg nem tud BT-n fájlt kuldeni annak nincs is olyan? :DD”

Bocsi, az Univerzum legjobb, sőt egyetlen igazán multimédiás telefonjából (szerintetek az) talán nem kellene ilyen alap dolgoknak hiányozni, hát csak Szalacsi-videót tudsz elképzelni, hogy át kellene küldeni, akár egy dokumentum átküldése csak neten át képzelhető el? Vagy esetleg egy fontos kép? Vagy egy csengőhang megtetszik, de nem tudod átküldeni?
    Mert ti, iPhone fan-ek nem használjátok rajta, mert nincs, ezért az a hülye, aki hiányolja? Nekem nem kell rádió, de egy multimédiás telefon anélkül, ne röhögtess! Kiszámoltad már, hogy neten keresztül mekkora adatmennyiség a sokat hallgatott netrádió pl. 128 kbit/s-en? Ha nem korlátlan a net, akkor arra kelljen figyelni?
    Bezzeg digitális iránytű, az van, nekem az órámon van kb 10 éve, nemigen használtam még. Tudom, a térképen mutatja, merre vagy arccal, nem kell megmozdulni pár métert... Jópofa, de akkor inkább mást kérnék bele...

„"Az igazsag viszont az, hogy azert nem tetszik sok embernek mert a keszulek nem tudja azt amire hasznalni akarjak. "
    ez ugye vicc? :)”

Nem, nem vicc, a hiba és hiánylista csökkent a 3GS kijövetelével, de még nem szűnt meg és kit vígasztal, hogy az újabb jobb, ha neki nincs olyan? Igaz, lehet software-t frissíteni, ez pozitív, de nem old meg mindent.

„"SE K750i ledje azért bevilágít neked elég sok mindent ahhoz, hogy ne tévedj el a sötétben, ha nincs nálad elemlámpa, tehát kimondottan praktikus dolog"

Erre én az iphoneon bekapcsolom a flashlight nevezetű programot, ami az egész kijelzőt nagy fényerejű fehér háttérre változtatja, ez is elég hogy ne tévedjek el a sötétben ha nincs nálam elemlámpa.”

Rossz volt a hiba felvetése, egy jó led segít esti képet készíteni, ne adj Isten, egy Xenon led, khm... ennyi pénzért, de tudjuk: az csak ökörködés...

„"memkártyát még mindig nem eszik"

Mert felesleges.”
    Ez igen, nincs, tehát felesleges, lol.
    Van egy digitális fényképezőgépem, kikapom a kártyát belőle, berakom: notiba, PDA-ba, nézem, szerkesztem, küldöm, meg amit akarok, de én hülye vagyok, ez felesleges, mert szájfon mondja... Te hogyan oldod ezt meg? Az iPhone erre nem képes, ettől király?

„"rádiót abszolút nem tud"

Hahó. Ez egy multimediás telefon. Minek is bele rádió? Neten keresztül többezer rádiót hallgatok menet közben.”

Lásd feljebb. DE: tudod, mit jelent, hogy multi? Hahó! Nem azt, hogy más megoldást kell keresni!
    Ráadásul, talán többet is fogyaszt lógva a hálózaton, vagy van nálad menet közben konnektor is?

„"microUSBt se"

Miva?”

Lásd feljebb. Avvan.

„"BT filetransfert se"

Már miért ne tudna. (az egy dolog hogy ezt sem használtam még életemben sem)”

Attól, hogy te nem használod, még nagyon is elterjedt dolog! Hogyan is tud?

„"multitaskingról meg kvázi még mindig nem is hallott..."

És ez megint minek egy telefonba? Agyhalott erőforrás fogyasztásra vagy mire?”
    Van az iPhone-ban is, csak más a felfogása, ezt nagy iPhone-osként tudhatnád... Amúgy egyetlen alkalmazás is elviheti az összes erőforrást, de pszt., nem tőlem tudod!

„A mai napig a legjobb telefon, én egyetlen alternativát sem tudok amire esetleg talán lecserélném.”

Az már a te tájékozatlanságodat igazolja...

„Jah a fenti hozzászólásokból erősen kiderült, hogy ismét egy olyan ember fikázik aki életében nem használt még iphonet.”
    Rólad derül inkább ki, hogy iPhone vakult vagy...

Szóval, elismerve, hogy végre! sokmindent javítottak a 3GS-sel, még van mit dolgozni rajta és hála a magasságosnak emiatt a többi gyártó is feléledt!
    Az ár-érték aránya még mindig nem az igazi, egy valóban tetszetős és fejlődőképes cuccal van dolgunk viszont, (de nem a Szent Grál-lal!) hajrá, néhány verzió múlva veszek talán én is, de attól nem az térít el, hogy nincs rá pénzem!