• Epikurosz
    Ja, és e témában feltétlenül meg kell említeni Trevor Baylist, a brit tudóst, aki ugye feltalálta a kurblis rádiót.

Az oroszok régen gyártottak kézi dinamós lámpát, katonáknak, és autósoknak. Én egyszer (10 éve?) találtam ilyen az út szélén, biztos valaki javította a kocsiját, és ottfelejtette.
    Hazavittem, és szórakoztam vele. tők jó volt, ahogy az ember a markában nyomogatta, és világított a lámpa. Kurblis rádiós is volt egyébként. Vagy ott van az indukciós zseblámpa.

Rengeteg elmés szerkezet van, de mind mennek a süllyesztőbe, mert, ha ilyeneket használnnának az emberek, ki a franc venné meg a méregdrága elemeket és aksikat?

Jut szembe, ahogy írom ezt a hozzászólást, az asztalomon egy kis napelemmel és autóakkumulorról tölthető LED-es kempinglámpa világít. Reggel ki szoktam tenni az erkélyre, este beveszem, és a helyi világítást ő szolgáltatja nekem. Picit drága volt, 4500 ft, de a helyi világítás nekem ingyen van. Persze nem tudom, hogy meddig bírja az aksija, hány feltöltést bír, mert ugye ezeknél ez a szűk keresztmetszet.