• Sanyix
    Jobban optimalizált? haha a 2007-es crysis egy 2008-as kártyán vált játszhatóvá max grafikán. A 2006-os oblivon egy 2006-os kártyán játszható volt max grafikán, sőt még egy 2003mas kártyával is elég szépen ment medium/high keveréken (bizony, radeon 9600 pron ment így, azzal játszottam végig először).
    Az meg milyen hogy a fallout3 (ugyan azt a motort használja mint az oblivion, bár elég feltűnő is), az én 1,5 éve volt középkategóriás gépemen, max grafikán gyönyörűen fut, és hát el lehet látni benne pár km-re és mindazt bejárni, na meg nem is csúnya, és mellesleg azon ritka játékok közé tartozik, (oblivionnal együtt), amelyek rendesen használnak 2 magot nem ilyen 90%-10% terheléssel mint más játékok, és nem is 100%-0%-os terheléssel.

Nem az ösvénnyel van baj, hanem azzal hogy egyesek egy ösvényjátéknál verik magukat a grafikára. Mondom, ha ugyanazt a grafikát megcsinálják soktíz, de inkább sokszáz négyzetkm-es területen akkor mondom hogy szép. De amíg zárt, láthatatlan falakkal körülvett helyeken van, addig az semmi.
    az fc1-et azért hagytam abba, mert mint mondtam nem bírtam röhögés nélkül ahogy fogja és mozgatja a fegyvert mozgás közben, és mert egyszerűen unalmas iqlight puffogtatás volt.
    Cod az 1-től kezdve nem jön be, agyatlan lövöldözés az egész, 0 realitással vagy változatossággal. Hl2 viszont bejött, mert van rendes története, ötletes (pl "ahová lépek szörny terem" pálya, gravigun, fizikai feladványok, stb.)

És a kiindulás az volt hogy minek dx11 ha a krájsziz úgy néz ki 9-en. Kéremszépen ki nem szarja le hogy úgy néz ki? egyrészt ha a krájszizt rendesen megcsinálnák alapból dx11 alá, jóval kisebb lenne a gépigénye, lehet hogy egy alsókategóriás videokártya elég lenne hozzá, csak tudjon dx11-et.

És ugye az új directx-nél azért sem érdemes említeni a krájzizt, mert tele van olyan képességekkel, amivel iszonyú sok objektumot, iszonyú részletesen, emberi gépigény mellett lehet megjeleníteni, aminek köze nincs a krájzizhoz (mert kis területen, kevés nagyon részletes objektumot használ). Ellenben egy szabadon bejárható területű játékban, ahol többszázezer/millió fát/bokrot/járművet kell megjeleníteni, ott rohadtul hasznos, főleg hogy emellé még részletes fizikát is lehet számoltatni a cpu helyett immár a gpu-val.