• Yv@n
    "Nem szereted ha mások sárral dobálóznak de te is azt csinálod ? Hol marad az idonklás ?"
    Mind wint mind linuxot folyamatosan használok napi rendszerességgel desktop környezetben. Kielégítő?

"Aztán ott vannak a programok amiket általában mindenki használ, msn skype icq satöbbi. Először is szerencsétlen usernek keresgélgetni kell hogy honnan tudja letölteni ha egyáltalán le tudja linux alá, mert ez sem mindíg biztos. Ha meg találta a filet akkor valószínűleg el sem fogja tudni indítani, mert a csomag telepítőböl kellene telepíteni stb."
    Nem tudom ezt mivel sikerült produkálni, debian/ubuntu vonalon nézelődtem csak, de ehhez fogható problémával nem találkoztam, más disztrók ennyire bénák lennének? Legutolsó gnome kiadás alatt alapértelmezett IM a pidgin(btw win alatt is ezt használom...épp mert egy programon át elérhető az összes különböző im hálózat), ami egy programként támogatja az összes hálózatot (skype kivételével, ehhez valóban kézileg kell patkolni [win alatt is], felmásolni egy magadott útvonalba 1 plusz fájlt)

"Másik a vista dolog, ha valaki azt mondja hogy a windows vista szar, nem biztos hogy nincs igaza, egyszerűen meg kell kérdezni tőle hogy mi nem tetszett benne."
    hwsw.hu vista bukása cikk. kikeresed szépen és végigolvasod, roppant tanulságos. Van benne egy rész, ahol külön kitér arra, hogy csináltak egy tesztet, olyan felhasználókkal akik szerint a vista szar. leültették egy "új" rendszer elé hogy tesztejék azt és mondjanak véleményt, mert ez lesz az új win. a tesztelüők legjavának tetszett az új rendszer. gondolom nem árulok el nagy titkot, ha elmondom hogy az "új" oprendszer kurvára nem volt új. Egy vista volt, csak épp szépen lecserélték benne az összes erre utaló jelet. A tesz telőtt a szarozók nagyrésze azt sem tudta mi az ami szar...
    Arr akartam rávilágítani az elősző hozzászólásban is, hogy korántsem annyira szar, mint amennyire azt egesek híresztelik, sőt az ezt fröcsögők jó része szimpla FUD-ból tolja a balfaszságot. Emellett találok elfogadható indokot arra, hogy valakinek tényleg szar bizonyos helyzetben, bár ezeddig ilyennel nem találkoztam.

"Szerintem mint sokan, úgy a legtöbb ember azért találta szarnak a rendszert mert a megjelenés pillanatában még elég lassú volt és ennek cserébe elég sok rendszer erőforrást emésztett fel."
    Sohasem volt igazából lassú, csak rengeteg pro user rögtön a szutyvadék cuccára próbálta feltelepíteni, akkor is, ha az adott HW olyan régi, hogy még noé baszta ki a bárkából...ez adódik az "úgyis ingyen van" hozzáállásból, lévén akiknek ez a típusú gondjuk adódik azok bezony jellemzően a torrent vagy ftp nevű protokollon át intézik a vásárlást. A rendeltetésszerű felhasználás ugyanis valahol ott kezdődik hogy ha már van egy régebbi gépeden egy működő OS akkor azt nem cseréled le a frissebb verzió megjelenésekor hanyatt homlok rohanva a boltba, mert nincs értelme, a régi vasat kihajtja a régi OS. Ezt borítja fel a "letöltöm amint kijött" megoldás. Egy normális új összeállítású konfigon sosem találkoztam ilyen problémákkal, épp ellenkezőleg XP-hez képest álom volt már a telepítés is(next next, feltelepült és mire a vga drivert kitallóztam az ati weboldalon már jött is a baloon tooltip, hogy megoldotta a problémákat. Minden ismeretlen hw-nek feltelepítette a driverét, minden működött out of the box. Tény, hogy ehhez olyan hw sem árt, aminél azért megvannak a whql minősítésű driverek.

"Mind a két oprendszernek meg van a sajét helye mind a két oprendszer használható, de sokan azt hiszik hogy a linux valami windows pótló amivel majd 100%-ig helyetessíteni lehet a windows oprendszert."
    Ezzel nagyon egyet tudok érteni, csak épp nem értem hogy jön ez ide, mert ezzel ellentétes marhaságot sosem állítottam :D
    Én is win alatt játszom, ha valami olyan szoffer kell amiből nem találok kielégítő alternatívát linux alatt, akkor azt is win alatt oldom meg(akkor is, ha épp elvégezhető lenne valami alternatív megoldással, de sokkal körülményesebb. nincs arra időm, hogy felesleges köröket fussak azonos végeredmény érdekében). DE ezek általában tényleg eléggé cél feladatok, amikkel az általam "átlag otthoni felhasználó" kategóriába sorolt felhasználók sosem találkoznak, és gyönyörűen tudnák tengetni a napjaikat egy linux desktopot bámulv is.