• Ravkin
    Nem szereted ha mások sárral dobálóznak de te is azt csinálod ? Hol marad az idonklás ?

Egyébként szerintem minden ökörségben van némi igazság, nézzük csak először is a linuxot. A linuxot a mai napig sokan nem fogják kényelmesen használni. Egyszerűen azért nem mert valóban fényévekre van a windows alkalmazkodóképességétől, supportjától és rugalmasságától. Például külömböző linux disztik külömböző mód viselkednek külömböző gépeken, ami nem éppen jó pont. Például az én gépembe van dvd meghajtó, suse linux onnan bootolna és onnan települne, már ha felismerné egyáltalán a dvd meghajtómat. Ha megadom neki a telepítési útvonalat akkor nem akarja felismerni. De ha fel is ismerné akkor telepítés után egyből rakhatnám fel az nvidia drivert mert nincs egérkurzorom mivel ez a fajta linux nem ismeri föl a vga kártyámat. Namármost én azt mondom hogy a 21 században azért egy szabványos dvd lejátszó felismerése meg egy egérkurzor szoftveres renderelése, ami egyébként a telepítőjében végig működik is miért ne lenne megoldható. Aztán ott vannak a programok amiket általában mindenki használ, msn skype icq satöbbi. Először is szerencsétlen usernek keresgélgetni kell hogy honnan tudja letölteni ha egyáltalán le tudja linux alá, mert ez sem mindíg biztos. Ha meg találta a filet akkor valószínűleg el sem fogja tudni indítani, mert a csomag telepítőböl kellene telepíteni stb. És ha fel is telepítette nem biztos hogy ugyan úgy fog működni mint pl windows alatt, vagy a kapott fájlokat úgyan úgy tudja használni mint windows alatt. Ennek a jelenségnek 2 főbb oka is van. Az egyik hogy a windows volt előbb nem a linux, a windows sokkal elterjetebb és jóval nagyobb előnyre tett szert mint a linux, a másik ok pedig az hogy a linux valójában sohasem volt igazán egy asztali operációs rendszer (unixra épül) .

Másik a vista dolog, ha valaki azt mondja hogy a windows vista szar, nem biztos hogy nincs igaza, egyszerűen meg kell kérdezni tőle hogy mi nem tetszett benne. Szerintem mint sokan, úgy a legtöbb ember azért találta szarnak a rendszert mert a megjelenés pillanatában még elég lassú volt és ennek cserébe elég sok rendszer erőforrást emésztett fel. Persze akinek volt erőgépe hozzá az kinyomta izomból és kényelmesen használta a rendszert, ilyen szempotból valóban használható és jó a rendszer, sokan bizonyára már a megjelenéskor váltottak és azóta is használják rendszeresen. Erre azonban gyógyírt kínál a windows 7 amelyben a microsoft a rendszer minden gyerekbetegségét orvosolta, ennek ellenére a windows 7 még mindíg next gen oprendszer, így illik hozzá egy minimális vasat is venni.

Szerintem minden azon múlik hogy az illető kezdő vagy haladó vagy profi és hogy mire veszi a számítógépét. Ha például egy profi vesz php programozásra apache futtatásra egy gyengébb számítógépet és linuxot tesz rá, és végzi alatta a dolgát azt maximálisan meg tudom érteni. Ha viszont van egy kezdő és vesz egy játékgépet amit aztán megun felrakja a linuxot és aztán azt hypolja az nem nagyon tudom megérteni. Mind a két oprendszernek meg van a sajét helye mind a két oprendszer használható, de sokan azt hiszik hogy a linux valami windows pótló amivel majd 100%-ig helyetessíteni lehet a windows oprendszert. Hát ki kell hogy ábrándítsalak ebből a tévhitből, ez egyszerűen elvakultság, amivel nem is lehet és nem is érdemes vitatkozni, lásd hottod.