Valakinek sok van, valakinek kevés. Érezhető egyébként, hogy lelkileg vagy agyilag valaki lefáraszt, vagy pedig energiát ad át.... Mit gondoltok erről Ti?
  • Neogan
    Persze, ezt úgy értettem, hogy elméletileg le lehetne tesztelni. Amúgy itt olvastam erről az úrról. Vannak benne képek a kristályokról, amik megváltoztak olyan kimondott szavak hatására, mint például: Hitler; köszönöm; Teréz anya; meg foglak ölni. Mi történik, ha ezeket, mondjuk egy kisgyerekkel olvastatjuk fel? Ő soha nem hallott Hitlerről, fogalma sincs ki volt Teréz anya. Többféle eredmény lehet:

- Ha szinte pontosan ugyanazokat a formákat kapjuk, meg mint a korábbi kísérleten, akkor a víz "érti" a szavak jelentését, míg a gyermek (aki kimondja) nem. Hiszen a negatív töltésre rendezetlenebbül reagál, míg a pozitívra felveszi a kristály alakot.

- Ha teljesen más formákat kapunk eredményként, akkor vagy azért nem alakult, ki a forma, mert a gyerek számára ezek csak nevek, kifejezések, jelentés nélkül, így ezekre gondolva sem pozítív sem pedig negatív érzelmeket nem produkál, ami hatna a vízre.

Kitaláltam egy jobb kísérletet :D
    Van egy ember, aki még nem hallott, mondjuk Hitlerről. Azt hazudjuk neki, hogy Hitler, mennyi jót tett az emberekkel, tehát pozitív dolgokat mesélünk róla. Így az alany kezdi őt megszeretni, ha rá gondol pozitív érzései lesznek. Így kimondja Hitler nevét, tegyük fel, hogy kialakul a kristályforma. Aztán eláruljuk neki milyen ember volt Hitler valójában, majd megkérjük, hogy mondja ki egy másik kancsó víz előtt újra a nevét. Ha megvan az eredmény, összevetjük.

Na ennyi nekem elég az agymenésből :)