Ulkesh#93
"aki nem ismeri el, hogy az apple termekek araban benne van a marketing is, az elvakult es nincs objektiv velemenye. "
A lényeget te sem érted, amit írtam.
Persze, hogy benne van. De a Dell, HP, Lenovo stb gépeinek árában szintén.
Érdekes módon, leírtam egy Apple gép konfigját, hogy ha annyira drága, akkor lehet mellétenni olcsóbbat. Mégis csak úgy sikerült, ilyet ajánlani, hogy az olcsóbb gép hardveresen nem ért fel vele, mert ha azonos lett volna, akkor egy forinttal sem lett volna olcsóbb.
De belinkeltem alu házas gépet is Dell-től, nem picit volt drágább (250 eFt-al) az Apple hasonló termékeinél.
Szóval nem azt mondom, hogy olcsó az Apple, hanem azt, hogy semmivel sem drágább, mint a konkurencia az azonos kategóriában.
----
A vitához.
Kicsit unalmassá kezd válni a dolog. Én mindent elhiszek amit mondtok, mert nem vagyok vállalati rendszergazda, de mint felhasználó tényleg magasról teszek rá, hogy az mennyire kényelmesen tudja megoldani a gépek menedzselését.
Azt tudom, hogy megoldható, mert egyrészt több cikket is olvastam róla, másrészt valamelyik tudományos csatornán filmet is láttam (igaz az oktatásról volt lényegében szó), ahol egyetemi rendszerben több ezres nagyságrendű gépparkot kezeltek központosítva (a rendszer telepítésétől, konfigurálásától kezdve, alkalmazások frissítésén át, a dokumentumok feltöltéséig) és kizárólag Apple gépekből állt a géppark. Szóval az, hogy nem megoldható, nem igaz. Az, hogy Windows-os hálózatból ez mennyire megoldható, azt meg nem tudom (és nem is túlzottan érdekel).
Az egész vita abból indult, hogy adva van az OSX mint desktop OS, aminek van egy adott tudása és ezzel melyik Windows változat állítható párba. Nos engem mint felhasználót nem érdekel a menedzselhetőség, de a MS is így gondolja, mert az összehasonlító táblázatban erre nem is igen tér ki. Ellenben felsorol tulajdonságokat, amikkel ha párba állítom az OSX 10.5.7-es rendszert, akkor kizárólag az Ultimate az, ami mindazt tudja, amit az OSX. Lehet, hogy többet is tud, de ha mást választasz, akkor az meg kevesebbet fog tudni más területen az OSX-hez képest.