Vimánák, ősi asztronauták, elsüllyedt kontinensek, elpusztult civilizációk
  • Pares
    #1011
    Nagyon érdekes, amit a másik topikodban írtál! Rengeteget írtál, ezért nem is tudom, hol kezdjek bele ebbe a roppant izgalmas témába.

    Lemuria-ról és Mu-ról hallottál-e? Hasonlóan Atlantiszhoz, a legendák szerint ezek is valami ősi kataklizmában pusztultak/süllyedtek/tűntek el. Az is lehet, hogy Atlantisz-Mu-Lemuria egy és ugyan azon ősi civilizációt jelképezi. Mindenesetre szerintem egészen biztos, hogy valami egészen pusztító dolog történhetett úgy a 10-12 ezer évvel ezelőtti idő intervallumban. A bolygószerte felfedezhető Vízözön-mítoszok, a valamiféle ősi, elpusztult birodalomról, civilizációról mesélő mítoszok és a már ténylegesen ismert (a jelenlegi hivatalos álláspont szerinti) első civilizációk kialakulása és egy csomó más, ősi globális esemény szerintem mind összefüggnek. Ha nem vetjük el kapásból a legősibb mítoszokat és legendákat, hanem úgy vesszük őket, mint valós történelmi eseményen alapuló, azokból ihletet merítő, de kiszínezett és átírt történetet, akkor igen érdekes dolgok derülnek ki. Főleg akkor, ha észrevesszük, hogy számtalan ősi legenda, mítosz, mese, eposz, stb. szerte a Földön hasonló formában megtalálható, olyan civilizációknál, amik elméletileg sose vehették föl egymással a kapcsolatot. Már magában ez az ismétlődés bizonyítja, hogy nem pusztán kitaláció a történet, hanem valami tényleg történt, valamikor nagyon-nagyon régen.

    Remélem újra fel tud éledni a vita erről a nagyon érdekes témáról, remélhetőleg az nélkül a bizonyos "faszságozó" topikromboló troll nélkül, aki a Te topikodban is elkezdte alpári stílusú ámokfutását.