• rfactor2
    Játszottam egy kicsit a processzorommal, I5, 3,4GHz
    A 4 magból letiltottam hármat, így egy maggal komoly röccenéseket tapasztaltam, illetve szinte folyamatosan mikrolagot. A röccenéseknél a lila, fordított hisztogram ilyen képet mutat:

A második magot bekapcsolva magasabb FPS értékeket kaptam, kezdett felnőni a processzor a 750Ti teljesítményéhez. A rajtnál azonban érezhetően elfogyott a processzorerő, és bár alig-alig volt nagy akadás, az alacsony FPS ilyenkor zavaró volt. Látszik, hogy gyakran pöttyöz jobbra a zöld ábra:

A harmadik magnál az FPS már a rajtnál is teljesen korrekt volt, a 3 mag képes volt ellátni a feladatát a videokártya kiszolgálását tekintve. Mikrolagot pedig nem lehetett tapasztalni.

A negyedik mag bekapcsolásánál nem volt érezhető különbség. A maximum, a minimum, és az átlagFPS is csak minimálisan növekedett. A zöld hisztogramon látni, hogy valamivel hegyesebb, és kisebb a szórás. Tehát kevésbé ingadozik a teljesítmény. A fontosságáról csak annyit, hogyha valaki kikapcsolná a tudtom nélkül a 4. magot, nem venném észre. :)

Utoljára szerkesztette: rfactor2, 2015.01.03. 02:07:35