| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Én személy szerint egy adott autószimulátor felvirágoztatását abbanlátom, hogy a jelenleg működőképes bajnokságok mennyire hajlandóak átállni az adott szoftverre. Jó példa erre az F1CH-ról rF1-re való átállás: 2-3 liga kezdte el először az egészet (RFT-t meg VSR-t tudom, nem tudom viszont, hogy ezeken kívül próbált-e azonos időben átállni másik szoftverre), aztán amint látta mindenki, hogy működőképes a dolog, rá 1 évre jött az, hogy szépen gyűltek az rF-es bajnokságok. Ugyanez mondható el kb. a RACE 07 kapcsán is.
Ugyanakkor érdekes ez a mostani helyzet, mert az RFT-be ennyire kevesen még sosem voltak egy szezon során, mint ami júniusig tartott. Ha valamelyik bajnokságban, akkor ott mindig 18 fő körül voltak minimum egy futamon, nem pedig 8-an, mint júniusban...
Szóval én az egész rF2 eddigi sikertelenségének az okát részben erre tenném, hogy nincs itthon vele nagyon bajnokság szervezve. A másik pedig, hogy a program folyamatosan fejlesztés alatt áll, és az elején ugye az első 1,5 év elég döcögősre sikerült. Harmadrészt, talán már túlzottan is részletes az rF2 fizikája; ez alatt azt értem, hogy talán még az rF1-hez viszonyítva is jóval több idő kell, míg kiismersz egy kocsit és teljesen ki tudod hozni belőle a maximumot, és talán lehet, hogy sok embernek éppen ez veszi el a kedvét, hogy nincs türelme órákat készülni egy futamra.