| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Sziasztok!
Van tankolás a játékban, vagy csak MOD függő? A Clio után gondoltam kísérletezek egy kicsit a Marussia-val is. Beállítottam fél versenytávra elegendő üzemanyagot, de bokszkiálláskor csak kereket cseréltek, ami persze a realitásnak megfelelő, hiszen az F1-ben nincs tankolás már egy pár éve, viszont ugyanakkor egy kiállás mellett elvileg ugyan olyan abroncsokat kaptam mint amivel rajtoltam, ami viszont ütközik a szabályokkal. Az sem igazán egyértelmű, hogy az állítható hátsó szárny (DRS) mikor használható, azon felül, hogy az X-edik kör után jelzi a játék, hogy mostantól használható. nincs visszajelzés, hogy mennyire haladok az előttem lévőtől, és hogy használhatom e, valamint amennyiben megnyomom a gombot, aktiválódik e vagy sem. Ugyan ez a helyzet a KERS-el! Nem tudni, hogy van e vagy sem, ill. használatát megkísérelve (én a Temp Boost-ra próbáltam állítani) működik e vagy sem. Ilyen téren elég kevés a visszajelzés. OK, persze tudom, hogy nem egy F1- szimulátor, pontosabban e mellett egy csomó kategóriát tud magába foglalni a játék, de kövezzetek meg, én akkor is erről a szériáról tudok a legtöbbet, mint ahogyan nem véletlenül a játékosok többsége véleményem szerintem, így nem csoda, hogy ehhez próbálok viszonyítani.
Érdekes, hogy egyébként mennyire más versenyzést feltételez, vagy kíván meg a játék, mint pl. a legtöbb F1 feldolgozás, mert eddigi AI-val vívott futamok tapasztalatai alapján, sokkal inkább a konstans hiba nélkül, még ha nem is a leggyorsabban teljesített körökön van a hangsúly, mint a folyamatosan határon történő autózáson, ami talán a valóságban is így van.
Érdekes kérdés, tehát, hogy a különböző versenysorozatok sajátos szabályait, miként vagy mennyire lehet beleágyazni egy egy MOD-ba, ami a kínálkozó lehetőségek mellett a készítők hozzáállásán, elszántságán is nagyban múlik. Ez véleményem szerint az egyik probléma a MOD-olgatást illetően. Nézzük csak az egyik legalapvetőbb szituációt, a Real Road-ot. 10 MOD pályápól, hány fogja tartalmazni pl, az rF2 egyik alapvető újítását, és hány pálya fog kimerülni egy közönséges konvert formájában?
Visszatérve egy saját problémámra, a fékezésre. Érdekelne, hogy Ti milyen féknyomással, ill. fékerőeloszlással használjátok a játékot, és legyen ezen belül is a Marussia, mert talán ezt érinti nálam a legérzékenyebben ez a kérdés. Én a fék karakterisztikát MIN.-ra állítva, az autó beállításainál 65%-s féknyomásnál találtam meg egyelőre azt a beállítást, ahol, még óvatos fékezések mellett el tudom kerülni a kerekek blokkolását. Véleményem szerint ez már talán túlzottan is óvatos beállítás, főleg a játék első részéhez viszonyítva de kíváncsi lennék a Ti tapasztalataitokra is.