| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
unrealnoise #18586 Mindig elolvasom miket írsz, az olyanokat meg pláne, amiket nekem, de nem, tényleg nem értem, hogy miért írod és gondolod azt amit. Mármint az rF2-vel kapcsolatban.
Hányszor hallottam én azt:
- konzolokra nem lesz soha szimulátor. Aztán jött a pCars (még ha nem is igazi (HC) sim, de mindeképpen jobb, mint a Forza/GT, jött az AC, jön majd az ACC és a GTR3 is...)
- iRacing-be nem jön eső soha, mert a sima gumifizika sem lesz soha kész, 100%-os, és oké, hogy a fejlesztők is hablatyoltak, de nyilvánvaló volt, hogy márpedig lesz... ahogyan az is magától értetődő volt, hogy...
- lesz iRacingben AI, pedig hát az az ördögtől való maga! :D
- és akkor sorolhatnám még az olyanokat, hogy az AC-be lehetetlen az időjárás, napszakváltozás, stb, stb...
De tényleg.
Értem én, hogy ezeknek semmi köze az rF2-höz, csak most megint mondtál valami "nagyot", ami mögött nem látok (és szerintem te sem) üzleti, vagy bármilyen más megfontolásból logikus lépést a fejlesztők részéről.
Ahogy mondod, az rF2 jó offline és jó online. Van benne eső, napszak, lassan ott tartunk, hogy tartalmilag is azért elég bőséges és változatos...
Mi olyan nehéz (ha az UI kész, vagy már most) megbízni a grafikusokat, hogy csináljanak 50-100 féle kártya (autó, pálya, versenytípus kombót), aztán kb annyi lenne a kihívások leporgamozása, hogy pl: végezz az első háromban. -> megkapod az achievementet... vagy legyen 3 féle érem, attól függően mennyire jó a teljesítményed.
Mondok még egyet: Nyerj meg egy 30 körös versenyt két boxkiállással...
Most komolyan Alex, meddig tart ezt leprogramozni? :D
Sokkal nehezebb volt összehozni a jó AI-t, az rF2-őt ilyen szintre pofozni, mint amilyen nehéz lenne ezeket implementálni a játékba...
Ez már szinte dedó lenne. Ezekhez sem animáció, sem semmi nem kell, pár grafikus eleme, pár soros programkód, aztán lecsó. A rendszer meg figyelhetné, hogy ki, hogyan áll, milyen eredményt, időt ért el, és lehetne versenyezni egymás ellen, stb...
Tudom milyen az rF2. Az első napon megvettem. Ettől független nem értem, hogy miért nem akarják minimálisan játékos-barátabbá tenni a dolgot. Mondok pár példát milyen szimekben vannak különböző kihívások:
pC2, LFS (kihívásokkal), AC, ACC, GTR2 (milyen régi pedig!), és nyilván az olyanokat meg sem említem, mint az F1 sorozat, Forza, GT széria...
De ugye mindannyian tudjuk, hogy még a "legnagyobb" iRacing is nem simán csak AI-t akar, hanem lesznek különböző AI események, talán lesz karrier is, stb... Biztos azért rakják bele, mert hülyék... nem. Azért, mert ha már megcsinálták a nehezét, azaz kész a fasza AI, akkod legyen teljes, legyenek addiktív kihívások, legyen élet az offline létben is. Azért. (Plusz meg aki achievement buzi, azt vásárlásra is lehet ösztönözni, ha pl valami feladathoz, kellene egy kocsi, pálya...)
Szóval még vásárlásra is tudnák ösztönözni a népet, de nem...
Mármint szerinted nem. Szerintem meg el kell és el is fognak menni ebbe az irányba, ha egyszer kész az UI és az online rendszer, mert minden logikát nélkülözne, ha nem tennék meg.
Sosem vártam 100%-os programot. Az egy dolog, hogy maximalista vagyok. :D
Mostanság nem játszom annyit, várom az AI-t iR-be, sorozatozok ezerrel, pótolom a hiányosságokat, és ennyi, de ettől független szerintem nagyon jó a Raceroom, rF2 és az iR is, még a sokat utánt béta UI-ban is látom a rációt és az apróbb előrelépéseket, sőt, most, hogy többet használtam az ACC-t, kezdem igazán megkedvelni, sokat várok tőlük... Szóval elvagyok én mindennel, de természetesen az iR valszeg mindent megesz reggelire, ha így haladnak a többiek.
Kunos jól látta meg a lehetőséget egy ilyen játékra, látta az F1 2018 sikerét, azt, hogy a rajongók mióta a GTR3-at várják, és hát végtére is, ő csinálta meg...
A Simbin meg rohadjon el, hogy még mindig semmit, de semmit nem mutatott a játékból... Pedig twitteren is ígérgetnek mindig, aztán nagy a kuss utána...
Amúgy meg az iRacing AI-je szerintem lehet kész is van, szimplán a körítésen csiszolgatnak még, karrier, kihívások, UI, vagy a franc tudja, de simán kinézem, hogy ezek balanszolása miatt nincs még kint. Ami jó, mert nagyon jó lesz, ha kijön, ellenben az életemtől el is búcsúzhatok, ha publikálásra kerül... :D