| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
unrealnoise #18061 Nem jó az AI? :D
Azért találok egy csomó olyan youtube videót, amelyben az rF2 AI-t méltatják. Alapjáraton nagyon jó az az AI.
Azt mondod, hogy nem erre találták ki, jah, biztos nem, akkor mire? Mitől ilyen jó, hogy ennyien elismerik és használják? Redditen is biztos véletlen, hogy az rF2, az AMS meg az Raceroom-ot ajánlja mindenki AI elleni versenyzéshez.
Ne vedd sértésnek, de leszarom mire találták ki, ha van benne egy meglehetősen jó AI (sőt), amivel simán a legjobb a piacon, csak basznak vele mostanság foglalkozni.
Szerintem meg az rF2 sokkal inkább offline játékra jó, mint multira. Simán multira talán csak az AC, az iR, meg a Raceroom használható. Ilyen vagy olyan okból kifolyólag. Ligázni tuti jól lehet rF2-vel is, de az nekem sosem volt opció a műszakos meló miatt.
Raceroom nem rF2 szint, de vannak jó járgányok, tegnap nagyon jót meccseltem velük, a grafika "nagyon jó", nincsenek textúra hibák, és sokkal jobban is megy, mint az rF2. Persze az rF2 sokkal többet tud.
Nem. Nem kezdjük elölről. Szerintem nyugodtan kritizálhatom a fejlesztőket, a fejlesztést, pláne, hogy mindent megvettem eddig hozzá, és az elejétől rF2 tulaj, felhasználó vagyok. Plusz ez egy fórum, ahol nem csak méltatni lehet szerintem egy adott játékot.
Az AI pl csinál olyat rF2-ben, hogy ha egyenesben szorosan mögötte megyek, akkor elkezdi levédeni az ideális ívet, ilyet pedig komolyan szinte sehol máshol nem látok, tapasztalok. Szóval bizonyos szempontból kiváló az AI.
A gond az, hogy pont ezért le is szarják az egyéb dolgokat, SC-nél mi van, meg stb.
Az időjárást meg eddig nem is nagyon emlegettem korábban sem, és korábban sem nagyon kritizáltam a fejlesztés irányát, ez most jött ki belőlem először. Lehet ez téged nem érdekel, idegesít, etc, engem viszont, mint játékos érdekel, és örülnék, ha változna a dolog, és szvsz elég sok jogos kritikát fogalmaztam meg a programmal kapcsolatban.
Minap kipróbáltam az LFS-t és mivel soha nem használtam, szinte megdöbbentem, hogy mai napig az egyik legjobb, játékosbarát elven felépített cucc, tök jó és fun dolgokkal. Nem is értem, miért nem nyitnak ilyen irányba. Időre teljesítendő feladatok, etc. AC-nál is élveztem a kihívásokat, LFS-nél is szeretem. De nyilván tiszteletben tartom, hogy valakinek ezek bohóckodások, meg akkor toljam a Gran Turismot, vagy ilyenek, de tök jó lenne komoly fizikával is ilyen feladatokat megcsinálni, adott esetben pedig simán a haverok ideje, teljesítménye ellen is lehetne harcolni.
Az iRacingnél fogalmazták meg úgy, hogy sok potenciált látnak az AI-ban, és elég sok tervük van ezzel kapcsolatban. Le merem fogadni, hogy hosszú távon az iRacing lesz és lehet az, ami még offline funban is köröket verhet majd a konkurenciára, mert a többiek lényegében totál mellőzik ezen aspektusát a dolgoknak.