| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Csak úgy, az érdekesség kedvéért gondoltam ránézek hogy állnak Steam a statisztikákkal.
Most 559-en játszanak vele(vasárnap), de az elmúlt 24 órában is csak 595-en választották az rF2-őt. A legtöbben egyszerre 4 hónappal ezelőtt játszottak vele egy időben, 1424-en. Közel 50000-en mondhatják a magukénak a játékot. Ez 89% fölötti kihasználtságot mutat vagyis a tulajdonosok ennyi százaléka használta is. Az utóbbi 2 hétben 12331 játékos játszott vele, ami 25%-os kihasználtságot jelent. Szerintem ezek a legfontosabb adatok a fejlesztő kiadó szemszögéből. A további adatok amik a játszott órákat tartalmazzák az legfeljebb jól jön a szerverbérlés árkalkulációihoz. Ha ezeket összevetem az esetleges fizetős tartalmak megjelenéséval, akkor talán hoz még új tulajdonosokat a játékba, de ugyanúgy elijesztheti őket ha fizetős rendszert akarnak. Végül is az iR se tudta magát a kb. 80000 ezer előfizetőnél magasabbra tornázni a tizen éve alatt és ezt gondolom úgy számolják, hogy beletartoznak a több accountal rendelkezők és azok is aki éppen pihentetik a játékot.
Players online
557 right now
595 24 hour peak - tweet this
1,424 all-time peak 4 months ago
4.9 hours median playtime in last 2 weeks
6.4 hours average playtime in last 2 weeks
SteamSpy
49,324 ± 6,444 owners
44,039 ± 6,089 players total
89.29%
12,331 ± 3,222 players in last 2 weeks
25%
12.2 hours median total playtime
60.9 hours average total playtime
Szóval, ha üzletember fejjel nézem ezeket a kimutatásokat, akkor ez a projekt még jó pár évig csak vinni fogja a pénzt. Viszont azzal, hogy megszerezték az rF2 alatt dübörgő gmotor 2.5 vagy 3.0 verzióját lehet, hogy a jövőben még kihoznak valami népszerűbb, nyereségesebb cuccot is. De szerintem ez egyelőre inkább utópia. A jelenlegi állapot egyáltalán nem rózsás. Kezdem megérteni, hogy az rF fanok miért hitték azt, hogy a jó szim ingyen van. :DD Mindenesetre az ISI most többet kereshetett az eladásával, mint amennyi bevételt realizált az rFactor fennállása óta. :))