• unrealnoise
    2 GB-ot hagyjuk már, 4 is már nagyon minimum.
    Még jó hogy nem azt mondod, hogy 1 GB RAM után 4-et berakva nem szaggatott a pCARS...

Én is és a legtöbb ember is vesz egy lapot, és egy abba használható RAM-ot. 4 GB-ot vagy 8-at. Aztán elvan vele. Ha tuningolja, tuningolja, ha nem nem. De ha megfelelő, mai alaplapja van és jó processzora, akkor nem RAMokat fog cserélgetni, esetlegesen járulékos alaplapcserékkel.
    vagy
    Arról nem beszélve, hogy itt inkább általánosságban esett szó részemről a játékok hardverzabálása. Meg amúgy is. Egy RAM nudli kötlség egy CPU/GPU pároshoz képest. VR-hoz is elég a "8 GB RAM (+)". Messze nem egy vagyon. Nem ezért nem fog az ember száraz kenyeret enni. Mi lesz a szűk keresztmetszet? Ami már most is látszik? A GPU. NEM A RAM. Akinek RAM miatt akad valami, az meg is érdemli, mert mint írtam, ez a legolcsóbb komponens a gépeket tekintve.

Most 8 GB RAMom van, eszembe nincs még venni 8-at, nyilván a GTX 960-at cserélném le GTX 970-re vagy majd meglátjuk. Plusz, a legtöbb mai játék GPU limites. Akár hiszed, akár nem. Amíg pedig GPU limites, rakhatsz te bele fénysebességű RAM-okat, cseszheted...

És mint az elején írtam, az irreálisan alacsony RAM mennyiségekkel nem tudok mit kezdeni. Naná, hogy akkor az az elsődleges. A RAM sebességének húzása minimálisan hozhat konyhára, ebben egészen biztos vagyok. A konzoloknál sem a RAM-ra panaszkodnak az FPS eséseknél, vagy az optimalizáció nehézségénél, csak úgy megsúgom...