• Danecay
    Korábban én is pártoltam a modolást mint alternatív tartalom beszerzést de ma már inkább hanyagolom, ami persze nem egyenlő a kizárással de na... Készülnek a mai napig is igényes modifikációk de sajnos ennek aránya a félkész, bug-os, épphogy csak működik, 1:1-ben konvert egy tizen X éves játékból-hoz képes nagyon kicsi sajnos, így a mennyiség mellett elvész a minőség. Valahogy jobban kontrolláltabbá kellene tenni az egészet, na és ha már a modolhatóság volt az egyik irányelv akkor ennek megfelelően kellene támogatni ezt, DEV cuccokkal, részletes leírásokkal, lehetőségekkel. Valahogy arra kellene törekedni, hogy bizonyos minőség mellett és felett lehessen csak modifikációt hozzáadni a játékhoz. Mondjuk ez történhetne úgy, hogy pl. a MOD-okat csak bevizsgálás, minőség ellenőrzést követően, mag a játék fejlesztője, ez esetben az ISI tenné a játékba beépíthetővé amit mondjuk a saját oldalán tenne elérhetővé akár valamilyen jelképes vagy szerény térítés ellenében amit vagy teljes egészében vagy százalékos arányban eljuttat a moderhez vagy moder csapathoz. Tudom, hogy nem ilyen egyszerű a dolog és, hogy sok buktatója van és lehet, de nem is akarok itt egy komplex üzleti modellt kidolgozni, de azt kellene elérni, hogy kölcsönösen mindenkinek érdeke legyen a minőség. A játék fejlesztőjének és forgalmazójának azért mert igényes tartalommal bővülne a játéka, kvázi általa pluszba bele fektetett munka nélkül, a moderek munkája is honorálva lenne, mert mondjuk az által, hogy hozzáférhető tartalommá válna a művük ez önmagában elismerő lenne, ha pedig fizetős lenne akkor pedig még egy kis pénzmag is összejöhetne ami még inkább motiváló lehetne a következő minőségi munkához. Végül pedig a userek is jól járnának mert nem Hamupipőke szerűen kellene kiválogatni az arra érdemes modifikáciokat hanem célzottan.