Hallucinogén anyagok, eufériai hatásu szerek!
  • bkvkbk
    Itt egy kis nem nagyon híres csattanó maszlag, ez is elég halucinogén de inkább ezt erre a cselekvésre hanyagoljuk:P
    Latin neve: Datura stramonium

A csattanómaszlag egy hazánkban is honos növényfajta, erős pszichoaktív hatással rendelkezik. Fő hatóanyagai az antropin és a szkopolamin. Az antropint gyakran használják parkinson kór tüneteinek enyhítésére és hasmenés ellen is. A szkopalamint használják heroin dúsítására is. Magát a csattanómaszlagot kis mennyiségben használják depresszió és epilepszia ellen is.

Fogyasztás

A csattanómaszlag drogként való fogyasztása roppant veszélyes, mert a hatás eléréséhez szükséges adag és a túladagolás nagyon közel van egymáshoz. A növény minden része tartalmazza a pszichoaktív vegyületeket, de a termés, és a levelek tartalmazzák legnagyobb mennyiségben. A leveleket és a termést általában felaprítják és teát főznek belőle, de előfordul, hogy pipából szívják, vagy csak spotnán megeszik. 1-3 gramm az átlagos adag teába főzve, de 5 gramm már biztos hogy halálos.

Pszichikai hatások

A fogyasztás után 30-60 perccel jelennek meg az első hatások, melyek teljesen csak 24-48 órán belül múlnak el, az alkaloidok lassú felszívódása miatt. Pulzáló képi és hang halucinációk léphetnek fel. Megszünteti a természetes gátlásokat, vagyis a fogyasztó képtelen lesz bármiféle értelmes megnyilvánulásra.

"A zöld levelekből csináltam erős főzetet, és lenyomtam egy decit. Halu nem volt, csak némi akusztikus/csilingelő kacagás, mennydörgés stb., de 3 napig olyan rosszul voltam, hogy azt hittem, itt a vég, és utána még 2 hét kellett, hogy teljesen rendbe jöjjek." (ermot)

Fiziológiai hatások

Igen erős méreg, időszakos amnéziát idéz elő, a paraszimpatikus idegrendszer perifériás bénulását okozza; gátolja a gyomorsavtermelést és a verítékelválasztást. Kis adagban szomjúságérzetet, szájszárazságot, fáradtságot okoz. Leállhat a rekeszizom, illetve a szívizom működése, ez okozza legtöbbször a halált a csattanómaszlag fogyasztói körében.

A csattanómaszlagról semmilyen törvény vagy szabály nem rendelkezik, így szabadon fogyasztható, termeszthető. (de senkinek nem ajánljuk!)