NxBalu#40
Eddig is ritkán mentem moziba, mert letöltöttem a filmet warez-ben, megnéztem, és eldöntöttem, kell-e nekem DVD-n? Általában nem kellett.
Ha jó volt a film, megvettem. Vagy azért nem vettem meg frissen, mert nem volt hozzá magyar szinkron. Ha már pénzt adok egy filmért, akkor ne kelljen olvasom. Akkor inkább megveszem a könyvet.
Lehet, hogy emiatt gyíkarc, keveset fogyasztó, tehát a nyugati társadalom szégyene vagyok? Lehet.
És akkor mi van? De akkor sem vagyok hajlandó fizetni valamiért, amit megtévesztő módon reklámoznak (ld. a filmek trailer-ei).
És a filmipar még nem is olyan nagyon megtévesztő. Mert ami a zeneiparban (pl. egy szám visz el egy egész albumot), meg a játékiparban megy, az egyenesen vérlázító.
Hogyan ment ez régen? Húsz éve a gazdag-szülők-gyerekei jellegű, snob haverok véleményére voltam utalva, ha valami friss cuccról volt szó. De hamar rájöttem, hogy a saját véleményem jobb. :-) )
Vannak itthon kazettáim. A kedvenc együtteseimtől, vagy a kedvenc filmjeimmel. És mind jogtiszták. Pedig a mágnesszalag is másolható, UGYE.