Vajon,mi az igazság?
-
értelmes megközelítés...mondjuk az ha valaki nem hisz egy omnipotens entitásban még nem kötelezően egyenlő azzal hogy az embert tekinti mindennek urának..pusztán semennyire nem foglalkozik nem evilág dolgokkal...ettől még nem lesz egy destruktív tagja egy társadalomnak, és közösségromboló hatása sincs...az ateisták nem nagyon szoktak habzó szájjal, fröcsögve - teszem azt - katolikusokra támadni, pusztán egy tudományos szűrőn át vizsgálják a hitet...
én elég sokáig nem foglalkoztam a hittel, nem vagyok megkeresztelve, őseim rámhagyták hogy majd felveszek olyan vallást magamnak, amilyet akarok...így egy teljesen elfogulatlanul, tiszta lappal indultam úgymond, és elég sokfajta vallással megismerkedtem...végülis választottam magamnak úgymond "vallást", igazából minden vallásban találtam olyat ami megragadott...
szóval "hívő"-ként lehet kezelni, bár "vallásom" mint olyan, nincs...nem vagyok keresztény, mohamedán, buddhista, de hitem ettől függetlenükl van...csak nem tartom szükségesnek hogy ezt eklőírások szerint, többedmagammal, rituálék és meghatározott időpontok szerint gyakoroljam
sajnos többször belefutottam nézeteltérésekbe olyan "fanatikus hívőkkel", akik se érvelni, se magyarázni nem voltak hajlandóak, de egy idő után míg én beszéltem, ők üvöltöttek...