Vajon,mi az igazság?
-
gregtom6 #118 XD, valláson van itt is a vita, az elméletemre meg nem jön válasz. Pedig az se értelmesebb, mint a Biblia, persze a Bibliának nagyobb háttere van, és szebb is, igen szépirodalmi költemény, de nem vehetjük tényként.
"rengeteg olyan konkrét bizonyíték/feljegyzés/eset van, ami megmagyaráz egy-két dolgot. például lélekvándorlás, előző élet"
Ez kamu. Persze, egyből vissza akarsz vágni, de gondolj bele:
Én pl a földönkívüliekben akartam hinni, emiatt olvastam egy csomó dolgot, amikben - látszólag - szinte alátámasztják, és tényként kezelik az egészet.
Istenhívő Istenben akar még jobban hinni - erősíti a hitét egy-egy súlyos betegség, baleset, ami miatt hisz, és valószínűleg, öregkoromra, vagy baleset/betegség után én is hinnék, mint mindenki.
Valamint aki akar hinni, csak elolvas pár ilyen "igaz történetet", mint amit te írtál a topik elején TheRock18, meg egyéb dolgokat, és ott tényként kezelik Isten létét...
Namármost, a fenti pár dolog előkészítheti azt, h aki ezekkel foglalkozik, kétségek nélkül elhigyje, amit mondanak neki a hívők+Biblia, és egyéb dolgok...
Nem rossz dolog a vallás, de ez mind azért van, hogy legyen kihez fordulni baj esetén, mint egy "minden ember atyjához", de nem biztos, h ez mind igaz, logikátlan feltételezés olyanban hinni, amit még sehogy se bizonyítottak...