224
Vajon,mi az igazság?
  • TheRock18
    soha nem tettem be a lábam templomba...
    mellesleg nem tudom,te mine szólsz bele,csak azért írtál,hogy beszólhass,de ezért felesleges volt haver
    nem ülök fel a hülye provokálásodnak
  • gregtom6
    Tigeroo, várj kitalálom...
    Érdekelt a lélekvándorlás, és SZERETTÉL VOLNA HINNI BENNE, ezért olvastál utána. Na most az ilyen könyveknek az a célja, h te a benne olvasottakat tényként kezeld, h beleéld magad, h az úgy van.
    Elvileg az író(k)ilyen meg olyan információkat szedtek össze, DE amíg te magad nem találsz információt, és bizonyosodsz meg TE magad ennek a létezéséről addig nem sokat ér az egész...

pl Saját magad emlékszel olyanra, amire nem emlékezhetnél normál esetben, de történelemben tényleg megtörtént? Ha igen, te élő bizonyíték vagy, és hiszek neked.
  • andersh
    Namost minek kellett volna történnie? Annak, hogy rámessen a jég és agyonbasszon vagy annak, hogy pont elkerüljem?

dehát már tudod. hisz ha agyonbasz, most nem írsz ide.
    tuti vmi az agyadban eszedbe jutott épp akkor.
    amikor az agy "idle" akkor régi dolgokat vesz elő amin még gondolkodni szeretne. lehet épp vmi olyan jutott eszedbe h inkább másik úton mentél.

vagy pl mikor beszélgetsz telefonon, eltereli a figyelmed és autómatikusan a megszokott úton mész, pedig nem is arra akartál menni hanem előbb be akartál még ugrani valahova csak nem az járt éppen az eszedben, hanem a telefonbeszélgetés, ezért a megszokott úton mentél. 1000nyi oka lehet h miért nem mentél végül a jégkocka alá.
  • gfreak
    miért kell állandóan azon a szerencsétlen Biblián lovagolni btw? senkinek nem árt ha elolvassa, és ha ledobjuk róla az isten, jézus és a haverok dumákat, akkor a mélyén ott rejtőzik tök emberi nyelven hogyan éljünk békében, nyugiban..az ó és újszövetségben egyaránt....ugyanúgy mint a koránban pl.

• Slayerboy
    :)
  • dronkZero
    Oh, de komoly teológiai érvek itt ezek, kérem szépen! Nyilván ezek a külsőségek meg elnevezések a leges-legfontosabbak egy vallásnál, persze. Nemám, hogy a keresztényeknek Jézus A Megváltó, a zsidóknak meg csak egy a sok próféta közül... De ahogy látom, te is amolyan kirakatkeresztény vagy, templombajárás ki van pipálva, de mellette rasszizmus bejátszik. Felebaráti szeretet, megbocsájtás, egyebek már nem menő dolgok, mi?
  • gregtom6
    Erre mondják, h "csoda"-a hívők, "szerencse"-a kétkedők...
    Mind2 lehet helytálló, de egyik se biztos, h igaz. Ja még van, a sors akarata:D
  • Slayerboy
    "respawnolok" LOOOL :D:D
  • gfreak
    örülhetsz neki, mert az ilyen "értelmes" hozzászólásaid ezt a képet mutatják rólad...azért mert te nem komálod azsidókat, még nem kell faszságokat magyarázni róluk..
  • tigeroo
    pontosan annak kelett történnie, ami történt:P
    hogy most a pókösztönöd, a szerencséd vagy valamilyen felsőbb sugallat miatt nem történt baleset, az már csak a te hiteden múlik.
  • gregtom6
    ""erre mondta Jézus,hogy "te hiszel,mert látsz engem,boldogok azok,akik hisznek,de nem látnak engem" ""
    Ja, ügyesen megfogalmazták anno a Bibliát, hogy kétkedés ne merülhessen fel, csak a hit...
    Ügyes munka volt, de nem tény, h létezett. Persze ha sok évvel ezelőtt így fogalmaztam volna meg, akkor most kétkedni nem lehetne az én elrejtett írásomban sem.
  • andersh
    na ez a halál dolog ez elég gyenge érv.
    nem feltétlen fogok meghalni.
    bizony.
    a testemet már le tudják klónozni, már csak egy részecskeletapogató kell ami az agyamat olyan részletességben rögzíteni tudja, hogy képes a neuronok csatlakozásainak és hormonok mennyiségének és helyének elmentésére.
    utána már csak egy részecske generátor kell, a frissen klónozott testembe belegenerálni a régi agyam szerkezetét, és ott vagyok. nem haltam meg.
    ugyan az a tudat, személyiség mielőtt meghaltam. amíg respawnolok, lementenek egy adattárházba.

"pedig a villámcsapások áldozatai szénné égnek azon nyomban."

nem égnek szénné. legalábbis nem mint, sok környezeti tényezőtől függ, de nem vok a villámcsapások professzora
    a Hounddog című filmben sem égett szénné, de csak csak egy film.
    de mintha láttam volna tv-ben is villámcsapott embereket, elbutulnak, szomjasak lesznek, lebénulnak stb.

tehát ha 1-et túl lehet élni akkor 2-t is, vagy 7-et vagy 9999-et.

képzeld én meg tök véletlenül összefutottam egy haverommal külföldön pedig nem is tudtuk egymásról h oda utazunk és pont akkor?
    szerinted ez hogy lehet?
    jajmár...

• Tyler1
    ahogy látom nem csak az amerikaiak :D
  • TheRock18
    örülök,hogy leszólsz...
  • tigeroo
    egy macska nehezen születik emberként ujjá.
    de olvass nyugodtan utána
    a lélekvándorlást pedig rengeteg eset bizonyítja, amikor is az emberek adatokkal és egzakt információkkal tudják alátámasztani az előző élet beli emlékeiket.

nem szükséges bezárni, egyszerűbb ha elmész.
  • gregtom6
    minden leírt és mondott dolgot nem kell elhinni...most én is írnék egy cetlit valami marhasággal, elrejteném egy jól lezárt helyre, 2000 év múlva megtalálják, elhiszik(ha még akkor vannak emberek), vagy nem hiszik el. Látezni fog, mint kitaláció, de senki nem tudja/fogja bebizonyítani, h úgy van-e...
  • Slayerboy
    Egyszer télen mentem az utcán és ki volt rakva két léc, hogy csúszik a tetőről a jég, nem szabad alá menni.. általában leszarom ezeket, akkor is le akartam, már bújtam volna át a léc alatt, amikor vmi miatt meggondoltam magam és kikerült a járdának azt a részét. Amikor az elkerített rész mellé értem, a járdára zuhant egy fél négyzetméteres jégtömb. Nem egy vonalba velem, hanem kb. egy méterrel előrébb.. ha nem kerülöm ki a lezárt részt, hanem átbújok, ahogy azt alapból akartam, pont ott jártam volna :S Namost minek kellett volna történnie? Annak, hogy rámessen a jég és agyonbasszon vagy annak, hogy pont elkerüljem?(pedig addig soha nem kerültem ki a lezárt részeket) Érdekes :$
  • gregtom6
    LoL, és te ezt elhiszed? Erre mondják, h városi legenda....
    Marhaság, hülyeség, gondolj bele, ilyen nincs, lehetetlen. Verd ki a fejedből. Nincs róla bizonyíték, tehát nem létezhet(nem valószínű, h megtörtént)
  • TheRock18
    akinek van hite,annak Isten létezése tény :)
    amúgy meg,könnyen letesztelheted ezt,nem tom,hogy Mo.-n vannak-e,de tuti,vannak ilyen emberek,akik képesek visszautaztatni az előző élete(i)d be :) próbáld ki,talán még meglepődsz,ha nem akkor azonnal írj :)
    mert,hajt a kíváncsiság,hogy egy materalista emberből lehet-e,hithű embert csinálni,ha bizonyítékot kap valamire
    ha látnátok valami bizonyítékot hinnétek vajon?
    erre mondta Jézus,hogy "te hiszel,mert látsz engem,boldogok azok,akik hisznek,de nem látnak engem"
  • gregtom6
    Elkanyarodtam kicsit, a lélekvándorlás nem hiszem, hogy létezik, mert pl egy macska lelke hogy kerülhetne később emberi testbe? marhaság.
    Emberből emberbe se hiszem, h ilyen létezik. a "lelket" soha nem bizonyították, h mint ilyen dolog, van, az agyunk van, ami gondolkodik, és az minden embernél más lesz.

Azért hülyeség a már most létező 3 hasonló topik, mert minden feltételezés, találgatás, bizonyítatlan képzelgés...
    Csak foglalja fölöslegesen a helyet, és vitát szül.
    Zárja már be valaki!!!!
  • tigeroo
    hare krishna mozgalomból ered, gouranga
    jelentése = légy boldog
  • andersh
    szerintem elég egyértelmű h én a sorsban hiszek :D
    de mivel nem lehet a jövőbe látni, kár evvel foglalkozni, legalább lehet izgulni mi lesz.

szal attól a pillanattól kezdve h megtörtént az ősrobbanás, az események láncreakciójaként írok most ide a fórumra, és elméletben ki lehetne számítani h mit fogok csinálni 10 év múlva.

mondjuk ez érdekes lenne, mert akkor viszont megpróbálhatnám nem azt csinálni, és akkor nem is azt csinálnám, de akkor viszont ez ugyanúgy a sors keze lenne, mert meg volt benne írva h megláttam mit fogok csinálni ezért nem azt csináltam tehát hülyeséget láttam, mert nem az történt, szóval nem lehet a jövőbe látni. ő izé. najó ebbe ne menjünk bele :D
  • highlander15
    Az amerikaiak minden hülyeséget bevesznek!
  • gfreak
    @TheRock18: el tudom képzelni mennyire vagy te tapasztalt hogy ennyire "nyitott" vagy

@tigeroo: ez nem hülyeség, valláskutatók többszörösen bizonyították már, sőt maga a retardált egyház sem tagadja már, hogy bizony befogadtak a régi vallásokból ezt-azt....a kereszténység szabadon formálható, olvasgass a misszionáriusok munkájáról (egyrészt elég érdekes, szinte mint egy kalandregény, másrészt mert elég sok minden kiderül a vallás és az "anyaszentegyház" kapcsolatáról)

szóval a vallás tessék végre külön kezelni a keresztény egyháztól
  • tigeroo
    az a baj hogy túl konkrét dolgokkal példálózol.

tegyük fel, ha létezik sors. tételezzük fel, hogy az a sorsod hogy meghalj.
    azt miért kellene percre pontosan, előre megterveznie a sorsnak?
    értem mire akarsz kilyukadni a rengeteg befolyásoló tényezővel, de akkor mondd meg miért van az hogy például Roy C. Sullivan nevű emberbe hétszer(!) csapott bele a villám és túlélte mind a hétszer?
    pedig a villámcsapások áldozatai szénné égnek azon nyomban.

ez a baj ezzel a vallás - tudomány vitával.
    tipikus "hoztam is meg nemis" esete (csak tényekkel)
  • gregtom6
    XD, valláson van itt is a vita, az elméletemre meg nem jön válasz. Pedig az se értelmesebb, mint a Biblia, persze a Bibliának nagyobb háttere van, és szebb is, igen szépirodalmi költemény, de nem vehetjük tényként.

"rengeteg olyan konkrét bizonyíték/feljegyzés/eset van, ami megmagyaráz egy-két dolgot. például lélekvándorlás, előző élet"
    Ez kamu. Persze, egyből vissza akarsz vágni, de gondolj bele:
    Én pl a földönkívüliekben akartam hinni, emiatt olvastam egy csomó dolgot, amikben - látszólag - szinte alátámasztják, és tényként kezelik az egészet.
    Istenhívő Istenben akar még jobban hinni - erősíti a hitét egy-egy súlyos betegség, baleset, ami miatt hisz, és valószínűleg, öregkoromra, vagy baleset/betegség után én is hinnék, mint mindenki.
    Valamint aki akar hinni, csak elolvas pár ilyen "igaz történetet", mint amit te írtál a topik elején TheRock18, meg egyéb dolgokat, és ott tényként kezelik Isten létét...
    Namármost, a fenti pár dolog előkészítheti azt, h aki ezekkel foglalkozik, kétségek nélkül elhigyje, amit mondanak neki a hívők+Biblia, és egyéb dolgok...

Nem rossz dolog a vallás, de ez mind azért van, hogy legyen kihez fordulni baj esetén, mint egy "minden ember atyjához", de nem biztos, h ez mind igaz, logikátlan feltételezés olyanban hinni, amit még sehogy se bizonyítottak...
  • TheRock18
    te nem hiszel semmiben ugye?
    mármint úgy értem,hogy nem a vallási dolgokban,hanem úgy egyébként..igaz?
    nagyrészt szkeptikus,ismerőseim,barátaim vannak...ők materialisták,meg realisták.. :)
  • TheRock18
    logódba mi azaz arab írás? ha az arab egyáltalán :D
  • andersh
    látom nem érted :D
    ha te le fogod rántani az autódat az útról az árokba, akkor azért fogod tenni, mert itt voltál, olvastad ezt, elmélkedtél, és arra jutottál h megtedd mert akkor majd olyat csinálsz ami ellent mond a sorsnak.
    és akkor azt hiszed h kibabráltál a sorssal mert tök értelmetlen dolgot csináltál aminek nem kellett volna megtörténnie.
    pedig nem, éppen hogy meg kellett történnie, mivel úgy alakult az életed, úgy gondolkodtál h berántod az árokba a kocsit.
    remélem érted már.

többiek hozzászólására:
    persze, hogy képes vagyunk az adottságainkon fejleszteni.
    nem állítottam h nem. de mikor megszületünk akkor bizonyos dolgokra fogékonyabbak vagyunk mint másokra, pár dologhoz nagyobb érzékünk van, mint máshoz. ezeket a képességeket fejleszthetjük, vagy elhanyagolhatjuk.
    de senkiből nem lesz einstein vagy beethoven attól még h sokat gyakorol, vagy akár még lehet is, csak nekik könnyebben összejön mert alapból jobb képességekkel születtek.

az h ki tudunk lábalni lelkibetegségekből, depressziókból abban nincsen semmi különös. az h kinőtted a kamaszkori dolgaidat az mondhatni természetes. az ember tudata, személyisége gyakrabban változik mint hogy eltelne 1 ezredmásodperc. ingerszegény környezetben kevésbé, egyébként jobban, környezetfüggő. na meg persze h milyen irányba, az is.

más:
    annak meg semmi logikája hogy a sors úgy van megírva hogy életünkben van pár bizonyos dolog ami bekövetkezik, és hiába próbáljuk elkerüni, akkor is be fog következni. egyszerűen ez badarság. gondoljatok csak bele.
    vagy minden egyféle képpen történhet, vagy totál káosz van.
    az ember a saját szemszögéből úgy látja, hogy ő dönt mindenben, ő határozza meg a jövőjét, csak éppen azt nehéz belátni, hogy úgyis csak az elméjének korlátain belül tud gondolkodni, cselekedni, dönteni, és ez az amit úgyse vesz észre és ez adja azt az illúziót mintha szabad döntésünk lenne mindenben. peding nagyon nincs így. úgy is mindenki azt fogja csinálni amit kell. és ezt nem úgy értem h amit a társadalom vagy környezete elvár. előbb utóbb csinálnia kell valamit, vagy éppen nem csinál semmit, dehát semmit csinálni nem lehet, tehát mondjuk vár, az is egy döntés.

van aki úgy képzeli el h valami felsőbb erő megtervezi az ember életét h pl 2013 április 28-án autóbalesetet szenvedsz, és az úgy lesz.
    OK.
    na most ehhez kb sok sok milliárd dolognak kell összejönnie. arra kelljen menned aznap, abban a pillanatban, és a másik autónak is, vagy éppen oda kell h nőjön egy fa.
    na most ez még így egy ember szempontjából valahogy meg is oldható, tehát az az őrangyal szépen úgy viszi tereli utadat, hogy ha te próbálsz kitérni a sors elől, végül azért mégis oda juss 28-án, ahova ő kitervelte.
    na de mivel több ember van és millió más dolog pl időjárás, betegségek, lerobban az autó stb, úgy kéne megoldania ennek a valaminek a sorsodat, hogy 28-áig te akármit csinálhass, de akkor viszont az legyen amit ő akar.
    ehhez viszont ezt a sok mindent amit felsoroltam, össze kell szinkronizálnia, meg kell beszélni a másik 1000 ember sorsát irányító valamivel, hogy módosítsa egy kicsit a sorsát annak is h végül 28-ára bekövetkezzen az ami meg lett tervezve.

ugye mekkora baromság? ilyen hülyeséget gondolom filmekben láttatok.
    hogy megálmodja h meg fog halni de megpróbál előle kitérni és végül úgyis meghal.
  • tigeroo
    a zsidók még várják a megváltó eljövetelét, ők tagadják Jézus "munkásságát"
    a keresztényeknek a messiása volt Jézus
  • TheRock18
    rasszista ember nincs,csak tapasztalt
  • TheRock18
    amúgy a magyar emberek világéletükben pogányok voltak,éppen ezért megértem azt,ha sokan nem hisznek ilyen dolgokban
    ám de, a magyaroknak már annak idején is voltak sámánjaik,meg ők szellemekben hittek,tehát nálunk mindennek volt szelleme..víznek,kőnek stb.-nek
    atán ránk erőszakolták a kereszténységet,és így lettünk a kereszténység védőbástyája :)
    azóta tartják úgy,hogy Isten népe a magyar,és Krisztus serege vagyunk,a Szent Korona pedig valójában nem a magyaroké,hanem az ő Istenüké...
    igen,ez mind szép és jó,ha igen,ha nem :)
  • tigeroo
    ez szimplán hülyeség
  • Slayerboy
  • gfreak
    jehova (iehova azaz jahve) isten neve, Évából ered (írástanilag)

Jézust nem fattyúnak tekintik, csak egy hétköznapi próféta volt (aki azt állította hogy Isten fia)

Máriát tudtommal soha nem ribancozták, ez max a te rasszizmusodból fakad
  • TheRock18
    "meg, persze, zuhanó repülőgépen nincs ateista ember... "
    ez nagyon tetszett :) :D jó duma
    na látod,te érdekes ember vagy,tanult ahogy látom...nem az a megrögzött "nincs semmi,csak én,oszt cső" felfogású ember
  • gfreak
    lemaradt a vége: na, tehát a zsidók is keresztények egészen véletlenül, ha a vallás alapjait nézed önmagában...sőt...az egész világ keresztény nagyjából, hiszen a kereszténységet úgy "gyártották" le, hogy minden vallást inkorporál, lsd. pl. a misszionáriusokat, akik elmennek valami dzsungelbéli kis törzsbe, és az ő szent termékenységszobrukat megtartják, csak ráhúzzák hogy ő Mária, etc...

szóval a kereszténységet szépen összeollózták más vallásokból, aztán építettek rá egy félzsarnoki hivatalt, amit meg egyház néven ismerünk
  • TheRock18
    nem-nem
    a keresztény meg a zsidó két külön dolog..
    a keresztényeknek templom van,a zsidóknak meg zsinagóga
    a keresztényeknak pap a zsidóknak rabbi
    a keresztény templomok díszesek,és Jézus nekik Isten fia
    a zsidóknál meg asszem nincs diszítés,és Jézus nekik egy senki...
    Jézus nekik egy "fattyú" Szűzmária pedig ribanc....tehát más az egész
    a zsidók Istene amúgy is Jehova
  • tigeroo
    buzgó vallásos ember? hol?

én sem vagyok vallásos, nem mondom hogy ateista vagyok mert sok mindenben hiszek (de inkább ezoterikus vonalon)
    rengeteg olyan konkrét bizonyíték/feljegyzés/eset van, ami megmagyaráz egy-két dolgot. például lélekvándorlás, előző élet.

én abban hiszek hogy a lélek mindig céllal születik le a földre, és az a cél hogy a lélek minél többmindent megtapasztaljon a nirvana eléréséhez.
    a pokolban és menyországban nem hiszek, ahogy az egyik mester mondta: "az ember pokla a saját tudatlansága"
    istenben is hiszek, de nem úgy ahogy azt a kereszténység ábrázolja.
    végülis egy isten létezik, csak ahány kultúra annyiféleképpen ábrázolják.

jah és ne feledjük: tiszteletben kell tartani más ember vallását. nem csak vitatárgyként, hanem mert rengeteg országban nagyon fontos a vallási kultúra.

meg, persze, zuhanó repülőgépen nincs ateista ember...
  • moor09
    azért a levegő láthatóságán vitatkoznék, tiszta állapotban színtelen és szagtalan, de vízben oldva levegő illetve oxigén, a levegő nitrogén, oxigén, és nemesgázok elegye. A nitrogén látható nem, hiszen el lehet égetni ha nem létezne ez nehezen lenne lehetséges. Az oxigén a másik alkotóelem szintén jelen van, ha nem lenne akkor érdekes lenne az élet számunkra, a nemesgázokra nem térnék ki érhető módon, gondoljunk a villanykörtére, az sem mellékes hogy a levegő erősen lehűtve cseppfolyósítható. A cseppfolyós levegő könnyen mozgó, világoskék folyadék, és ezt nem én találtam ki...de ha valahol tévedek és fatális hülyeséget mondtam akkor szóljatok nyugodtan. Én eleve szkeptikus ember vagyok, és csak a látható, tapasztalható, megfogható, érzékelhető, kimutatható, megmagyarázható, racionális dolgokban hiszek...