Lehet h a pokol nem is létezik, vagyis a föld lenne a pokol?
  • Frayer
    Ezek a túlvilágos dolgok mind csak belemagyarázás.
    Úgyértem tudjuk mi, hogy mi az igazság, csak józan paraszti ésszel bele gondolva is. De annyira kiábrándító, visszataszító a felismerés, hogy ideológiákat találunk ki, koncepciókat találunk ki magunknak ami elfogadhatóbb számunkra.

Egy dolog ami viszont magában furcsa számomra, ami most nem áll kapcsolatba a témával szorosan. Az az, hogy hogy jött létre ez a világ amiben élünk.

Az a dolog teljesen egyértelmű, hogy mindent az ok-okozat, a kauzalitás irányít.
    Minden eseménynek, dolognak van előélete, volt egy másik dolog amiből következik az ami most van.

Itt van egy példa.
    Ez a bejegyzés hogy jött létre?
    Azáltal, hogy én most megírtam. Én azért létezek mert a földön események egymásra hatása ezt eredményezte.
    A föld azért létezik mert a naprendszerünk létrejött.
    A napunk egy csillag ami a galaxisunkhoz tartozik, ami nagyon nagyon rég úgy jött létre, hogy az univerzumot alkotó anyag " többnyire hidrogén atomok" a tömegvonzás miatt összesűrűsödött.

Az univerzum állítólag a nagy Bumm pillanatában hirtelen kitágult.
    Viszább göngyölíteni jelenleg nem tudom.
    Ennek a folyamatnak mi van az elején? Mert olyan nincs, hogy valami úgy jöjjön létre, hogy azt nem okozta semmi, hogy azt a dolgot nem tette lehetővé valami más előtte.

A labda sem ugrik fel magától az égbe, előtte muszáj hogy valami erőt gyakoroljon rá, egy kéz amely fel lendíti.

Én úgy gondolom, hogy ennek az ok-okozati sorozatnak a végén kell lennie valaminek ami elindította ezt az egészet.
    Azt is gondolom, hogy ez a sorozat nem lehet végtelenül hosszú. Az egész folyamat időben fejlődő, és vissza kell hogy vezessen egy kiinduló állapotra.
    De ilyen magától nem lehetséges, magától semmi nem jön létre.

A világunk egy paradoxon. Nem szabadna léteznie, mégis itt van a szemünk előtt.
    Maga a világ létezése már magában is megszegi a fizika, energia megmaradás alap principiumát.
    A világunk nem létezhet végtelenül hosszú ideje, a végtelen múlt, kizárja a kezdetet, azaz nem jött létre, ergó nem létezik.
    Paradoxon.
    Ha viszont valami létre hozta a világot, az ok-okozat tovább folytatódik. Ki volt az? Mi volt az, ami létre hozta a világunkat, és azt a dolgot, eseményt, mi idézte elő? És így tovább lehet folytatni a múlt ok-okozatait. Ami megint paradoxonhoz fog vezetni.

Meghaladja a filozófiát.
    Nagyon kemény vizsgálódások ezek, amibe műszerekkel SEM láthatunk bele.
    Csak egy elhanyagolhatóan kicsi mélységig, amiből talán következtethetünk a nagyobb mélységek milyenségére. Van e a szakadéknak alja? Mert pereme van ahonnan lenézünk.