torreadorz#41
Szerintem felesleges a holdraszállásról vitatkozni.
B@sszátok meg, én naponta kapok egy tucat körlevelet értelmesnek(!) gondolt emberektől, miszerint ha továbbküldöm a levelet másik 50 embernek akkor bill gates majd küld nekem 50 dollárt... vagy hogy egy afrikai bantu négernek, aki sajnos csak két lábbal született ettől a levéltől majd kinő a harmadik lába... Vagy hogy nyerek a lottón...
Vagy hogy az AOL nyomon követi ezt az E-MAILT és ha elküldtem 100 másiknak az emailt akkor fizet nekem 10 dollárt, és bazmeg megkapom ezt az üzenetet iwiwen!... (magyarán még csak nem is emailben...)
Ezek után általában mindig visszaküldök nekik egy linket, ahol lehet tájékozodni az aktuális hoaxokról meg városi legendekről, sőt egy kis leirást is, hogy légyszives mielőtt ilyen baromságot továbbküldesz nézz utánna a google-ben (fél perc) hogy van-e bármi valóságalapja, és bazmeg ezután is ugyanugy küldi nekem az ilyen hülyeséget.
Na szóval, csak arra akartam rávilágitani, hogy sajnos olyan korban élünk, mikor az emberek 80% elhiszi egy olyan körlevél tartalmát, aminek a tartalma tökéletesen nyilvánvalóan hazugság ráadásul úgy, hogy kb. három másodperces gondolkozással erre még egy 5 éves gyerek is rájönne...
És hogy hogy kapcsolódik ez a holdutazáshoz?
Nos úgy, hogy vegyük ezt a felnőtt, intelligensnek látszó embert, aki elhiszi azt hogy egy fél szemü, fél lábú, fél fejü, afrikai hajléktan bantu négernek kinő a másik feje ha ezt az emailt továbbküldi 50 embernek és még bill gates is fizet neki ezért 50 dollárt emailenként, nos adva van ez az ember, akit meg akarsz győzni egy 40 évvel ezelőtti eseményről amihez nemhogy nem elég 3 másodperc gondolkodás (de mint tudjuk ezen emberek még csak ennyit sem gondolkodnak), hanem kellene hozzá némi történelmi, fizikai, matematikai ismeret is, nos ez eleve kurvára lehetetlen, mert túlzottan is meghaladja eme agymosottak agyi kapacitásait...