• grobs
    #68
    IE3 használhatatlan volt. "Érdekes" módon akkor nem zavart senkit, hogy az MS ilyet is csinál. Nem is közelített meg soha a részesedése a Netscape-ét, inkább gyorsan kukázta az MS, és kihozta az IE4-et. Az IE4 volt az első olyan MS böngésző amit használni is lehetett. Mivel használható volt, és integrálták az OS telepítőjébe, ezért jött is a monopolium vád.
    Érdekes egyébként, hogy IE6-ig elég komolyan fejleszettek (1.5-2 évente major verzió), aztán leültek, és most próbálnak kapaszkodni nem túl nagy sikerrel. IE6 gyakorlatilag egyeduralkodó volt, és ha nem állnak le akkor a teljes web-et windows alá terelhették volna ahogy abban az időszakban irdatlan mennyiségű intranetes fejlesztés IE only volt.
    Ma az FF jó brand, és aki olyan alkalmazást fejleszt ami nem megy FF-en az tökön is lőheti magát, miközben IE-re az esetek 90%-ban mondhatom, hogy "az IE ilyen", és a megrendelő együttérzően bólint (nem is érdekli milyen verzió) ... max. azt mondja, hogy "azért ezt meg kell oldani", de a határidőt már ő tolja el. Még az MS-nek is ki kellett adni a Silverlight-ot FF-re, hogy a fejlesztők ránézzenek.