• BlackRose
  #57
  Most komolyan, te mikor ültél először gép elé? :)

  "Internet Explorer 6 was released on August 27, 2001"
  "Firefox 1.0 was released on November 9, 2004. Firefox 1.5 was released on November 29, 2005. Version 2.0 was released on October 24, 2006"

  Ha a Firefox 1.0 is számoljuk (pedig nem kell, mert nem volt még annyira jobb mint pl. az 1.5 vagy a 2.0 (amely igazán hozta a Firefox piaci előtörését)) akkor is az IE6 már kihalt dinoszaurusznak számított :) mert ugye 3+ évre jött az IE6 után. Az IE6 amikor megjelent NEM VOLT SZAR, sőt nem létezett semmi ami jobb lett volna soha előtte és akkor sem. Az idő persze múlt, az MS nem fejlesztett a Mozilla pedig igen és egy pontban az IE6 már nem volt a legjobb aztán pedig már nagyon is lemaradt a Firefox után. Ha valami szoftvert hasonlítasz egymáshoz nézd meg, hogy legalább egy évben jöttek e ki és nem pedig egy virtuális 2 generáció van köztük (általában 18 hónap szokott lenni a normalis generáció különbség a szoftveriparban de néha akár 1 év is lehet).

  A többi amit mondtál... ezt üzletnek nevezik, építsz valamit, próbálod minnél jobban értékesíteni és a bevételt befekteted a további fejlesztésbe, marketingbe, további piacok meghódítására stb. A felhasználóknak ha nem lett volna jó akkor nem vették volna, nem tudom te milyen algoritmus szerint működsz, de én csak az adót fizetem úgy, hogy muszáj minden mást csak akkor veszek meg ha előnyöm lesz belőlle. Mindenki igy teszi. A felhasználók produktivitása érezhetően megugrott, képeségek is stb. Már többször elmondtam, én olyan vagyok aki a szoftvert nem osztja open source-ra (vagy non-Microsoftra) és proprietary-ra, mindkét szoftvernek megvan a helye a világban és egyik sem létezhet nagyon a másik nélkül.

  Ami a Windows-ot illeti, kb. 1998-ig NEM LÉTEZETT jobb és stabilabb OS PC-re (a Linux még gyerekcipőben járt annak idején és nem volt nagyon használható), más cégek nem is próbáltak meg OS-t csinálni (az OS/2 is a Microsoft munkája volt óriási mértékben), nekem elhiheted én mindég minden szart kipróbáltam, a Linux-ot is az elsők között kezdtem el használni még 1996-ban (RedHat Linux 3 - Picasso) de még előtte is játszottam a Slackware-val, és még ez előtt is egy úgynevezett Coherent UNIX-al (PC-re való "UNIX"), OS/2-vel is és nem csak a Warp4-el hanem kb. mindegyikkel előtte (még most is itt van egy öreg Olivetti gép a "múzeumomban" OS/2 1.3-al. Előtte volt a gépeimen MS-DOS (minden létező verzió), PC-DOS, DR-DOS sőt olyan dolgok is amelyekre ma már majdnem senki sem emlékszik, mint pl. a GEM a ViewMAX vagy a DESQview... a Win 3.0 mikor kijött fantázia volt, a Win95 még jobban, a Win98 már nem mert akkor már létezett NT4.0 :) de az is a Microsofté volt. Szóval ha nekem akarsz magyarázni az OS-ek es általában a szoftver történelemről akkor jól gyűrd fel... mert én nem csak olvastam, hanem dolgoztam is majdnem mindenel ami valamit is jelentett a piacon a 80-as évek közepétől a mai napig.