• BenceYCE
    Ezért van még a mai napig elhanyagolva a magántulajdon védelméről szóló rész? Ezért kell megkérdeznem éjjel a házamban settenkedő tolvajtól, hogy milyen fegyver van nála, mert akkor olyat veszek elő? Az előző rendszerben le volt szarva, mert ha a tolvaj lebukott, még a rendőrségen is össze verték. Most ha késsel támad felé és én akárcsak megsebesítem éles lőfegyverrel, engem ér retorzió. Abban a rendszerben mindenkinek (kivéve egy réteget) ugyan annyi volt. Felesleges volt ilyet törvényt hozni. Most meg a bíróságon megélhetési bűnözőkről beszélnek, míg a házam kirablásakor a rendőrtiszt jólélhetési bűnözésről beszélt. Vagy nézzük át, hogy a korrupció felszámolására milyen erőfeszítéseket tettek az elvtársunokák? Vegy vegyük sorra az elmúlt évek botrányait? Miféle jogi kiskapukat foltozgattak? A Láger rádióban a kollegák szerint jól kivesézték, hogy nem is 20, hanem 30%-át a kiadott pénznek nagyberuházásoknál vissza kell utalni, különben labdába sem rúgsz. A sertésekkel már labdázni kell, de a pénzünket továbbra is lopják. Ti melyik országban éltek egyáltalán?

"Ez egy szakmai(nak tűnő) érv:

"még a legnagyobb jogalkotók és ügyvédek, jogászok is egyet értenek, hogy a legutolsó szabályos alkotmányunk az aranybulla volt""
    Érvemet keresd elő az RTL Klub szomtudja melyik hírműsorából az akárhányadik adásából, ahol épp egy korrupciós ügylet miatt gyakorlatilag tehetetlen a törvényhozás, mert nem is foglalkozik a törvény kellő mélységgel a problémával.

"Ennyit a szovjet diktátumról: nem a szám alapján kell megítélni a jogszabályt, hanem a tartalma szerint.)" - -akkor szeretném tudni, hogy eme alkotmánymódosításról mikor volt népszavazás?!?! Azóta is legálisnak nevezzük azt ami egyáltalán, még a legnagyobb jóindulattal sem az. Egyszerűen a szőnyeg alá söpörték. De természetesen belenyugodnék, ha azóta a törvénymódosításaink nagy része népszavazás útján teljesülne. Akkor most mégis csak igaz, hogy a diktátumot pont ugyan olyan diktátorok módosították, mint akik az elődjét létrehozták, csupán annyi a változás, hogy a módszerváltás előtt ehhez a felső körök kellettek, az után pedig egy szabad ország alapköveként egy csoport szabadon úgy módosította, ahogy éppen kedve szottyant. Ezt nevezitek Ti ma alkotmánynak? De akkor menjünk bele tartalma szerint!