Jogdíjkeringő
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://bulvarvilag.hu/hopp/?id=55042
Megjöttek a legfrissebb hírek a Windows 7-rõl:
http://www.bulvarvilag.hu/hopp/?id=53045
Érdekes dolgok vannak készülõben
"Ez egy szakmai(nak tûnõ) érv:
"még a legnagyobb jogalkotók és ügyvédek, jogászok is egyet értenek, hogy a legutolsó szabályos alkotmányunk az aranybulla volt""
Érvemet keresd elõ az RTL Klub szomtudja melyik hírmûsorából az akárhányadik adásából, ahol épp egy korrupciós ügylet miatt gyakorlatilag tehetetlen a törvényhozás, mert nem is foglalkozik a törvény kellõ mélységgel a problémával.
"Ennyit a szovjet diktátumról: nem a szám alapján kell megítélni a jogszabályt, hanem a tartalma szerint.)" - -akkor szeretném tudni, hogy eme alkotmánymódosításról mikor volt népszavazás?!?! Azóta is legálisnak nevezzük azt ami egyáltalán, még a legnagyobb jóindulattal sem az. Egyszerûen a szõnyeg alá söpörték. De természetesen belenyugodnék, ha azóta a törvénymódosításaink nagy része népszavazás útján teljesülne. Akkor most mégis csak igaz, hogy a diktátumot pont ugyan olyan diktátorok módosították, mint akik az elõdjét létrehozták, csupán annyi a változás, hogy a módszerváltás elõtt ehhez a felsõ körök kellettek, az után pedig egy szabad ország alapköveként egy csoport szabadon úgy módosította, ahogy éppen kedve szottyant. Ezt nevezitek Ti ma alkotmánynak? De akkor menjünk bele tartalma szerint!
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Ez egy szakmai(nak tûnõ) érv:
"még a legnagyobb jogalkotók és ügyvédek, jogászok is egyet értenek, hogy a legutolsó szabályos alkotmányunk az aranybulla volt"
Ez viszont abszolúte nem az, hanem pusztán érzelmi megközelítés:
Na most akkor II András Magyar király aranybulláját tekintsük hozzánk közelebb állónak, vagy a szovjet diktátumot?
Mellesleg azért remélem, te is érzed, hogy itt masszívan összemosol dolgokat, mert a 49-es alkotmány már csak nyomokban van jelen, elég sok érdemi, tartalmi változtatás - ideértve különösen a 89-es módosítást is - történt benne, hogy a "szovjet diktátum" ne állja meg a helyét. (Érdekes módon a wikipediás szövegbõl pont az idevágó mondat maradt ki az általad beidézett szövegrészben: Az átfogó alkotmányreform révén gyakorlatilag így is teljesen új alaptörvény született, mivel azonban a reform után is megmaradt a törvény száma – 1949. évi XX. tv. –, sokan még ma is azzal a kritikával illetik, hogy ez még mindig a Rákosi-féle Alkotmány. Ennyit a szovjet diktátumról: nem a szám alapján kell megítélni a jogszabályt, hanem a tartalma szerint.)
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Wiki
Szorosan alkotmányalkotó jelentõsége az Aranybullának nincsen, mert lényegesen azokat a jogelveket és jogtételeket iktatta törvénybe, melyek az õsi alkotmányból eredve, folytonosan éltek, hatályosak voltak a nemzet életében, s melyeket I. István király elsõként kísérelt meg írott szabályokkal körülírni.
Tehát akkor valljam magam szovjetnek? Vagy ne ismerjem el királyainkat?
Azt azért figyelmedbe ajánlanám, hogy a Wiki-s bejegyzéssel ellentétben sokan, több hasonlóságot találtak az Angol MC és az Aranybulla közt. Csak érdekesség képpen:
"A Magna Chartát János fia, III. Henrik négy alkalommal erõsítette meg, majd ugyanígy tett 1297-ben I. Edward. A Magna Chartát az egész angolszász világban a modern szabadságjogok alapköveként tisztelik. Késõbb is többször hivatkoztak rá, az angol jogfejlõdésben mérföldkövet jelentõ 1628-as Petition of Rights és az 1679-es Habeas Corpus is hivatkozott egyes pontjaira. A dokumentum eredeti példányát ma a British Múzeumban õrzik." - hiv.
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Az Aranybulla miért is "szabályos" alkotmány, amikor azt ugyanúgy országgyûlés alkotta meg, mint az általad kifogásolt 89-es alkotmánymódosítást?
Mellesleg szerény véleményem szerint ez az ország teljesen alkalmatlan arra, hogy egy picit is komplikáltabb kérdésben népszavazással döntsön, egy alkotmány pedig annyira összetett jogtechnikailag, melyrõl nem szabad, hogy az ostoba politikusok lózungjai által megvezetett állampolgárok szavazzanak.
Az elmúlt évek népszavazásáról pedig ez a véleményem:
http://w.blog.hu/2007/07/27/igaz_tortenet
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
kurvára unom már a baromságaidat!
nem sztálini az alkotmányunk te majom 😞"
Erre csak ezzel tudnék reagálni:
"akkor ne beszélj te sem a levegõbe, hanem viritsd a hiteles adatokat!"
Tehát a mi alkotmányunk NEM, ismétlem NEM közfelkiáltással vagy népszavazással módosult a módszerváltáskor!
"1989-ben a rendszerváltás keretében sor került az Alkotmány alapvetõ, gyökeres módosítására, melynek eredményeképpen Magyarország államberendezkedése – a modern demokráciák mintáját követve – átalakult. Természetesen egy teljesen új alkotmány kidolgozásának elképzelése is felmerült a rendszerváltó erõkben, de annak elfogadását az akkori jogszabályok népszavazáshoz kötötték. Mivel a szovjet csapatok ezekben az években még hazánkban állomásoztak, egy ilyen népszavazás kimenetele bizonytalan lett volna, ezért inkább az Országház falain belül is lebonyolítható alkotmánymódosítást választották megoldásul."
Valamint (Te majom) 1949-ben SEM(!!!) közfelkiáltással vagy népszavazással született és ebben még a legnagyobb jogalkotók és ügyvédek, jogászok is egyet értenek, hogy a legutolsó szabályos alkotmányunk az aranybulla volt, amely érdekesség képen nem megszüntetésre került vagy törlésre, hanem felfüggesztették 1949-ben! Pontosan ezért van az, hogy azóta a Sztálini diktátum, és az áldemokrácia által elfogadhatóvá tett módszerváltáskori módosításai több sebbõl véreznek. A mai napig nem megoldott dolog a magántulajdon védelme, lást sörétessel nem durrantjuk seggbe a tolvajt.
Az alkotmányokról kicsit bõvebben:
" * kartális alkotmány
Egyszeri aktusként létrehívott alkotmány, melyet egy vagy több írott jogszabály tartalmaz. Kartális alkotmánya van például az Amerikai Egyesült Államoknak, Németországnak, illetve Magyarországnak is. A legtöbb országnak kartális alkotmánya van jelenleg.
Az írott alkotmánynak két altípusa van: a rugalmas alkotmány, amely bármely más törvénnyel azonos eljárással módosítható, és a merev alkotmány, amelyet csak speciális eljárással lehet módosítani (minõsített többség, népszavazás)."
Wiki a barátnõd (Te majom)!
Legalább ne ilyen vehemensen járatnád le saját magad (Te majom).
aha, persze, hogyne
2 vagy 3k volt megjelenéskor
vitték is mint a cukrot
Kedves Matula!
Köszönjük, hogy kifejtetted és levezetted nekünk földi halandóknak a nagyívû gondolatmenetedet. Herótom van a hozzád hasonló "fórumharcosoktól", bármilyen téma van, gondolkodás és értelem nélkül beírjátok ugyanazt a mocskot és ettõl nagyon keménynek érzitek magatokat. Soha ne írj be olyat egy fórumba, amit a valódi neveddel és címeddel nem mernél vállalni. Hiteltelen kis szarjankó mindenki, aki ezt csinálja.
Ez tulajdonképpen együtt érzés, konszolidáció, a szerzõk iránt, na majd ha õk is együtt éreznek velünk (a gazdagok), és csak úgy az összes gazdag csávó a 60millió HUF készpénz feletti részt csak úgy szétosztja azoknak akiknek valóban szüksége van rá, illetve mindenki a 250-300ezer HUF felettirõl lemondana minden hónapban(beleértve a nem kicsi illegális jövedelmüket is), vagy fizessék ki a csóróbbaknak, mint nekem az összes adómat :-D, na akkor elvárhatják ezt az "együttérzést", különdben mire is?!
Nem tudom melyik példára gondoltál de nekem az jutott eszembe, amikor a GS-hez adták a fullos eredeti UT3-at és GOW-ot. UT-t én is megvettem, GOW-ot nem mert már a warezt kitoltam 2x, sõt pont az újság elõtt toltam ki másodjára. UT origi meg jó az online-hoz. 😊
Naszóval erre még utólagos kereslet is van, lehet még most is szórják az utolsó darabokat. Lehet ez olyan akció volt, hogy bemutassák: igen is van igény az eredetire, ha méltányos áron jut hozzá a vásárló (újsággal együtt 2k a hülyének is megérte).
Hopp és (bár megvettem)a Jóbarátok 10 évad dvdképfileban..mert pöttyedt egyszerübb betolni 1 virtuális meghajtóba,mint a lemezeket rakosgatni..hopp és Dr. House is (1.,2. évad..) és még párezer -legális- dolog..szóval csitt gyermek<#mf1>#mf1>
- Amit az Artisjusnak fizetünk, annak a pénznek szeretném látni az utóéletét! Fillérre elszámolva, publikálva.
- Quent1n írta: "DVD filmek 900 forintért, játékok 900-2000 forintig. Rengeteg klasszikus zseniális alkotás van köztük Mégse fogynak jól."
Ugye nem gondolod komolyan, hogy egy mai átlagos tinédzsernek beadod, hogy az 5 éve megjelent játékkal játszon, mert az "klasszikus zseniális"? 😊
- Quent1n írta: "Tehát én úgy gondolom, hogy ideje lenne mentalitásban is változni kicsit"
Abszolút igazad van, és ezt komolyan mondom! De tudod még minek kéne változni de nagyon? A fizetéseinknek. Amíg a magyar egyhavi átlagfizetésnek a tizede (jó esetben) egy dvd/bd ára, addig csodálkozni is felesleges, hogy virágzik a warez.
- Artisjus: "2009-es felmérésünk szerint a teljes lakosság 40 %-a rendelkezik másolt filmmel, zenével."
Ezért a maradék 60%-ot is jól meg kell szopatni. DE EMBER! Még csak a "bûnös többség" sincs meg! Ártatlanság vélelme? Alkotmányunk? Valami nem rémlik?
- Artisjus: "Azt gondolom, hogy a fogyasztók legnagyobb része csendesen élvezi a rendszer elõnyeit,..."
Ez az Artisjus-ra is igaz. Dõl a pénz, és szépen el lehet bújni, mert: "A rendszert azonban csak a szerzõi jogi törvény módosításával lehet megváltoztatni, ami az Országgyûlés hatásköre." Ami röviden annyit jelent, hogy válogatás nélkül mindenkitõl leszedhetik a sápot és még felelõsségük sincs.

kurvára unom már a baromságaidat!
nem sztálini az alkotmányunk te majom 😞
aki belefog, pontosan tisztában van ezzel
nem ezért haldoklik a PC-s játékpiac
illetve fenét haldoklik, köszöni jól van! max nem a hc kategóriában
a DVD filmek nem csak 900 forintért vannak, lehet kapni drágábban is,sõt az igénye kisadások ól fogynak, csak tudod elég romboló az, amikor vmit megveszel 3-4k-ért, aztán 1 hónap múlva látod a turiban ezresért. a kiadók a saját vevõkörüket szoktatták le a drágábban vásárlásról
megeveszik a gépet a szoftver ingyen van? régen is igy ment ez
egyébként is ha bekeményítenek , akkor tt a Linux
kényelmes, ingynes, nem csak gekeknek való
azt ne higgye a szoftveripar, hogy korbáccsal lehet ösztönözni az embereket a vásárlásra
nem lehet
miért vegye meg? drága. dehogy veszi meg
ne haragudj, de egy játék ne 12 ezer forintba ekrüljön, kerüljön kettõbe, és viszsik mint a cukrot (mint ahogy erre is volt példa, enm is olyan régen)
arról nem bezsélve, hogy ma már lényeges több játékot és filmet vesznek az emberek, és pont amiatt, hogy megfizethetõbbek lettek
ugyanis egy játékszoftvber régen is 8-10k-ba került, meg most is
ergo fele annyiba sem kerül
nincsenek csodák
csak ár/érték
arról nem bezsélve, hogy sokaknak jelenleg kajára is épp hogy futja, nem hogy szoftverre nem költenek, de ruhára sem nagyon
A torrentet konrkétan nem "engedik". A zenék és filmek magáncélú másolása ugyan engedélyezett de a visszaosztásuk nem. Márpedig a torrent pont erre épül. Továbbá nem lehet csak úgy tiltani. Az alkohol meg a cigi azért más mert azokat lehet bõven adóztatni úgyis megveszik az emberek, lévén az innen-onnan szerzett cucc minõsége kérdõjeles, és azért mégiscsak az egészségünkel játszunk.
A fõ gondom, nekem is az, hogy nem tudom hova és hogyan jut el a pénz. És hogy mi szerint és kik döntik el, hogy ki mennyit kapjon.
A magyar adórendszer pedig az egyik legigazságtalanabb a világon. És nem csak azért mert a bõrt is lenyúzzák rólunk hanem mert szinte semmit nem kapunk cserébe csak adósságot amit a következõ 4-5-6 generáció sem fog tudni megfizetni. Ezzel sajnos nem tudunk mit csinálni lévén a magyar politikai elit szerintem több mint 90%-a gyakorlatilag lop, csal hazudik stb. tehát bûnözõ.
Az igazán durva az hogy valaki megdolgozik keményen a két kezével a minimálbérért, aminek majd a felét elveszi az állam, ezen felül jönnek a különbözõ adok, jogdijak stb, amit veszel minden adóköteles, azt is lehúzzák rólad, és még ezen felül ilyeneket húznak rád. És emellett fizess albérletet egyél igyál meg a számlákat se felejtsd el, ha nem tudod pusztulj el.
Engem nem érdekel hogy valamiért fizetni kell pluszba egy alapból adózott termékre, de magyarázzák meg és vezessék le hova megy az a pénz, és miért.
Ez a feltételezett bûnösség is elég kemény. DE kb énis igy vagyok vele hogy akik ezt beszedik ellopják és hazug csaló .... mind, ezért kikerülöm öket. Ha kell rendelek kintröl és kész. Azt nem tilthatják, szabad nyilt ország, és eu-ben vagyunk.
Sosem értettem miért jó az egy üzletnek vagy államnak vagy akárkinek ha maximálisan megadóztatnak valamit és 1% veszi meg, mintha értelmes kereteke között alacsony áron tartani (kis haszonnal), kis adóval és senki se kerülné ki, igy sokkal nagyobb haszon lenen a végén is.
Forditsuk meg a kérdést: miért árulnak ekkora háttértárakat? Miért jönnek a 2 Tb-os hdd-k?
Ha nem érted,hogy ez elvi kérdés,akkor felesleges beszélni róla..hisz azzal,hogy minden adathordozón van ilyen járulék, annyit feltételez,hogy másra nem is,csak illegális anyagok tárolására lehet használni ÉS arra is fogja aki megvette...márpedig ez elõitélet és sztereotipia😊
Másrészt párszáz Gb a hd filmek korában semmiség..és azok már elérhetõk online legálisan..vagy vegyük csak a gametrailereket,filmbemutatókat,stb..és én pl. szeretem mutogatni haveroknak pl a SW😮ld Republic trailerét HD-ben (és 100 Mb már el is röppent..) A feltelepitett játékok se 2 Mb manapság..
A problema az igazsagtalan elosztas a muveszek kozott.. meg az, h 1altalan a muveszeken kivul mas is meggazdagszik a Te vasarlasoddal.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
nem a zsemle kicsi, elvtársak, hanem a pofátok nagy
Mondok mást. Haverom Creatice common zenéket játszott le a kávézójában, és megbüntette az Artisjus. Márpedig ha elolvasod mi ez akkor ez a bünti a lehetõ legnagyobb parasztság volt. Ennyit itthon a pénzéhes köcsög jogvédõkrõl.
Ezeket nem érdekli semmi csak a pénz.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
"- de aki túl sokat másol, annak sem kell magasabb összeget fizetnie."
vs
"Nem gondolom méltánytalannak, hogy magasabb díjat fizessen az, aki többet másol - mint aki kevesebbet."
Köszönjük Dr. Tóth Péter Benjamin.
Nincs erre valamijen alkotmányos, vagy egyébb jogszabály, hogy a bûnösséget nem csak feltételezni kell, hanem bizonyítani is? Aki a saját adatait (fényképek, videók) szeretné arciválni az miért is fizeti meg ezt a díjat?
Az meg h így nem bántanak minket... akkor mi volt az amikor lekapcsolták 3 hónapja az indep.eu torrent szerverét?? <#boxer>#boxer><#boxer>#boxer><#violent>#violent> Mindegyik jogvédõ egy olyan nagy kujon mint a politikusok... jobb õket elkerülni és kikerüln <#vigyor5>#vigyor5>
Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)