• BenceYCE
    #68
    "hagyjuk már ezt a fazsságot!
    kurvára unom már a baromságaidat!
    nem sztálini az alkotmányunk te majom :("

    Erre csak ezzel tudnék reagálni:

    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1247612795&no=50]"akkor ne beszélj te sem a levegőbe, hanem viritsd a hiteles adatokat!"[/URL]

    Tehát a mi alkotmányunk NEM, ismétlem NEM közfelkiáltással vagy népszavazással módosult a módszerváltáskor!


    "1989-ben a rendszerváltás keretében sor került az Alkotmány alapvető, gyökeres módosítására, melynek eredményeképpen Magyarország államberendezkedése – a modern demokráciák mintáját követve – átalakult. Természetesen egy teljesen új alkotmány kidolgozásának elképzelése is felmerült a rendszerváltó erőkben, de annak elfogadását az akkori jogszabályok népszavazáshoz kötötték. Mivel a szovjet csapatok ezekben az években még hazánkban állomásoztak, egy ilyen népszavazás kimenetele bizonytalan lett volna, ezért inkább az Országház falain belül is lebonyolítható alkotmánymódosítást választották megoldásul."

    Valamint (Te majom) 1949-ben SEM(!!!) közfelkiáltással vagy népszavazással született és ebben még a legnagyobb jogalkotók és ügyvédek, jogászok is egyet értenek, hogy a legutolsó szabályos alkotmányunk az aranybulla volt, amely érdekesség képen nem megszüntetésre került vagy törlésre, hanem felfüggesztették 1949-ben! Pontosan ezért van az, hogy azóta a Sztálini diktátum, és az áldemokrácia által elfogadhatóvá tett módszerváltáskori módosításai több sebből véreznek. A mai napig nem megoldott dolog a magántulajdon védelme, lást sörétessel nem durrantjuk seggbe a tolvajt.

    Az alkotmányokról kicsit bővebben:

    " * kartális alkotmány

    Egyszeri aktusként létrehívott alkotmány, melyet egy vagy több írott jogszabály tartalmaz. Kartális alkotmánya van például az Amerikai Egyesült Államoknak, Németországnak, illetve Magyarországnak is. A legtöbb országnak kartális alkotmánya van jelenleg.

    Az írott alkotmánynak két altípusa van: a rugalmas alkotmány, amely bármely más törvénnyel azonos eljárással módosítható, és a merev alkotmány, amelyet csak speciális eljárással lehet módosítani (minősített többség, népszavazás)."

    Wiki a barátnőd (Te majom)!
    Legalább ne ilyen vehemensen járatnád le saját magad (Te majom).