• Quent1n
    #48
    Semennyit sem kaptam karakterenként...:) Csak némileg máshogy látom a dolgot. Az adórendszerünk valóban igazságtalan ezt nem is vitatom, de itt és most csak erről az adóról szóltam. A hszed utolsó részével az a gond, hogy bizony akkor is sokan kikerülnék, túl sokan. Így a becsületesebbektől húznak le sokkal többet. DVD filmek 900 forintért, játékok 900-2000 forintig. Rengeteg klasszikus zseniális alkotás van köztük. Mégse fogynak jól. Pedig ma már nem kell éveket várni az árcsökkentésekre mint anno. Csak türelmesnek kéne lenni picit. Én szoktam figyelni az akciókat Steamen, GOG-on játékokat venni néha, mert olcsó. De a legtöbben nálunk csak megveszik a gépet akár több százezer forintért aztán úgy gondolják a szoftver meg minden más ingyen van rá, mert ott a warez meg a torrent. Aztán amikor nem jönnek ki a játékok PC-re akkor háborognak hogy miezmár? Tehát én úgy gondolom, hogy ideje lenne mentalitásban is változni kicsit. Igenis ha valaki játszik egy játékkal heti 4-5 órát akkor vegye meg.

    A torrentet konrkétan nem "engedik". A zenék és filmek magáncélú másolása ugyan engedélyezett de a visszaosztásuk nem. Márpedig a torrent pont erre épül. Továbbá nem lehet csak úgy tiltani. Az alkohol meg a cigi azért más mert azokat lehet bőven adóztatni úgyis megveszik az emberek, lévén az innen-onnan szerzett cucc minősége kérdőjeles, és azért mégiscsak az egészségünkel játszunk.

    A fő gondom, nekem is az, hogy nem tudom hova és hogyan jut el a pénz. És hogy mi szerint és kik döntik el, hogy ki mennyit kapjon.

    A magyar adórendszer pedig az egyik legigazságtalanabb a világon. És nem csak azért mert a bőrt is lenyúzzák rólunk hanem mert szinte semmit nem kapunk cserébe csak adósságot amit a következő 4-5-6 generáció sem fog tudni megfizetni. Ezzel sajnos nem tudunk mit csinálni lévén a magyar politikai elit szerintem több mint 90%-a gyakorlatilag lop, csal hazudik stb. tehát bűnöző.