Lord Zax#27
Angliában pont hogy nincs is jogdíj ezekre, (vagy minimális) pont itt olvastam egy cikket erről, (ott a büntetésre álltak rá, ami jogos, és csak attól szedik be) franciákat nem tudom, volt itt egy összehasonlító grafikon, és abból vettem az adatot. Másrészt az ottani fizetésekhez, és életszínvonalhoz mérten akár 500ft is lehetne egy lemez akkor se jelent nekik terhet. Itthon azért enyhén durva hogy 2-300%-a a jogdíj a lemez előállítási költségének. Egy sima 4.7 es dvdre 110 ft megy rá, egy 32g -s usb re 2400 ft. Mo-n addig nyúzzák akiket lehet amig meg nem pusztul, idővel a levegőre is nyomnak valami jogdíjat vagy adót majd, meg amire csak tudnak (lásd kémény, ingatlan stb, mindig jönnek az újak). Ezek a pénzek persze nyomtalan eltűnnek pár magas rangú ember zsebébe amit nem lehet lenyomozni sem. Szívesen megnézném az ilyen befizetett milliárdok pontosan hova kerülnek, de ilyen lista biztos nincs.
Természetesen mindig lesz aki védi a cikkírot, ezeket a szerveket hisz ott is dolgoznak emberek és olvassák a cikkeket, és ezért gondolom jo kis bonuszt kapnak, ugy mint a más cikkekben is védik és istenitik páran munkaadójuk termékeit.
Nem vitának irtam, csak magánvélemény.
További szép napot.