78
-
BenceYCE #38 Ez erkölcsileg így van, de gyakorlatilag nem kell adathordozót vegyél ahhoz, hogy legálisan letölthess. Tehát ezt a bevételt mintegy minimális kárpótlásnak nevezik. Sokan szokták azt mondani, hogy nem csak azért nincs MaO-n illegális letöltés, mert a letöltést nem büntetik, hanem azért sincs mert amire kiírod/másolod, azon már megfizetted a jogdíjat. Az alkotmányunknak csúfolt toldott foldott Sztálini diktátumunk is kimondja, hogy 2x nem húzhatnak le ugyan azért. Bár pont a szlovákok kapcsán érdekes, hogy náluk egyik napról a másikra leállították a parkolóautómatás rendszert, mivel a díjért cserébe SEMMILYEN (!!!) szolgáltatást nem tudtak a megbízott kft-k felmutatni, mivel a parkolás során nem őrizték/mosták/javították vagy bármi. Pénzt pedig csak így lehet beszedni. Érdekes :) Nálunk hogy is van ez? -
danesz234 #37 De most szóljatok mert lehet én értelmeztem rosszul de nekem most úgy esett le hogyha én veszek és még ki is perkásznám ezt a plusz zsét az adathordozóért akkor onnantól kezdve teljesen mindegy milyen adatot másolok rá legyen az legális vagy nem mert a jogdíjat megfizettem. -
BenceYCE #36 Rossz a folyamat levezetése. Pont azért tehetik meg, mert így még van esélyük. Ma MaO-n nem büntetendő a jogvédett tartalmak letöltése. A visszatöltése viszont már igen. Tehát ha büntetendővé tennék, meg kellene szüntetni ezt a rendszert, ami azért nem érdekük, mert rohadt nehézkesen bizonyítható, hogy Te jogvédett tartalmat töltöttél le torrent-en ha a titkosítás be van kapcsolva. -
#35 Csak nekem tűnik ellentmondásosnak? :
"- de aki túl sokat másol, annak sem kell magasabb összeget fizetnie."
vs
"Nem gondolom méltánytalannak, hogy magasabb díjat fizessen az, aki többet másol - mint aki kevesebbet."
Köszönjük Dr. Tóth Péter Benjamin. -
vjanika #34 Akkor ezek szerint, ha én veszek egy üres adathordozót, akkor feltételezhetően jogvédett anyagot másolok rá, persze feltételezhetően nem vásároltam meg, tehát feltételezhetően tolvaj vagyok.
Nincs erre valamijen alkotmányos, vagy egyébb jogszabály, hogy a bűnösséget nem csak feltételezni kell, hanem bizonyítani is? Aki a saját adatait (fényképek, videók) szeretné arciválni az miért is fizeti meg ezt a díjat?
-
Justil #33 ..és akkor arról még nem is esett szó, hogy ezek a szemetek mit művelnek a lemezlovasokkal. szánalmas féreg mind, pusztulna meg. -
BenceYCE #32 Akinek van kapcsolata nyers cuccra Galánta környékén az dobhatna egy PÜ-t. -
ssdb #31 Amíg lehet olcsón is kapni adathordozókat matrica mentesen addig lényegében tök mind1 mi a hivatalos szabály
Az meg h így nem bántanak minket... akkor mi volt az amikor lekapcsolták 3 hónapja az indep.eu torrent szerverét?? Mindegyik jogvédő egy olyan nagy kujon mint a politikusok... jobb őket elkerülni és kikerüln -
chuky123 #30 Ez egy elavult törvény amire hívatkozik az artijusos fickó. Sajnos ezért tart itt ez az ország a sok élösködő pioca miatt ahelyett hogy elmennének dolgozni és valódi munkát végezni -
Yv@n #29 El kell szomorítsalak, van jogdíj a fénymásolókon és a nyomtatókon is. Itt megoldható, hogy nem a hordozó anyagra, hanem az azt előállító eszközre pakolják.(Más kérdés hogy az osztrákok vagy németek pár éve épp a komplett számítógépre is akartak emiatt jogdíjat...) -
danesz234 #28 Bocsi Lord Zax de már arra is van sajna adó hogy rohadnának meg. Amúgy meg tényleg ha az ember felmegy bármelyik akár amerikai weboldalra és onnan rendel adathordozót és postán átküldi még akkor is olcsóban veszi meg mint itthon. -
Lord Zax #27 Angliában pont hogy nincs is jogdíj ezekre, (vagy minimális) pont itt olvastam egy cikket erről, (ott a büntetésre álltak rá, ami jogos, és csak attól szedik be) franciákat nem tudom, volt itt egy összehasonlító grafikon, és abból vettem az adatot. Másrészt az ottani fizetésekhez, és életszínvonalhoz mérten akár 500ft is lehetne egy lemez akkor se jelent nekik terhet. Itthon azért enyhén durva hogy 2-300%-a a jogdíj a lemez előállítási költségének. Egy sima 4.7 es dvdre 110 ft megy rá, egy 32g -s usb re 2400 ft. Mo-n addig nyúzzák akiket lehet amig meg nem pusztul, idővel a levegőre is nyomnak valami jogdíjat vagy adót majd, meg amire csak tudnak (lásd kémény, ingatlan stb, mindig jönnek az újak). Ezek a pénzek persze nyomtalan eltűnnek pár magas rangú ember zsebébe amit nem lehet lenyomozni sem. Szívesen megnézném az ilyen befizetett milliárdok pontosan hova kerülnek, de ilyen lista biztos nincs.
Természetesen mindig lesz aki védi a cikkírot, ezeket a szerveket hisz ott is dolgoznak emberek és olvassák a cikkeket, és ezért gondolom jo kis bonuszt kapnak, ugy mint a más cikkekben is védik és istenitik páran munkaadójuk termékeit.
Nem vitának irtam, csak magánvélemény.
További szép napot. -
#26 no ja. nem csak szlovákoknál van occsó lemez. sőt az itt emlegetett itmedia sztem kifejezetten drága is. tdk van idehaza 52 pénzért, verbatim meg 60-ért. házhoz is viszik^^
a jogdíj témához meg nincs hozzáfűznivalóm már. -
szcsongor #25 Mondod ezt ugy, hogy valoszinuleg nem jartad vegig az EU-t az arakat osszehasonlitani...Nezz szet akkor pl Franciaorszagban vagy Angliaban es ott probalj akar 150ft-ert, kb 50 centert legalis, matricas DVDt venni. -
szcsongor #24 Az (elvileg) ezekbol a dijakbol reszesedo szerzok szamara meltanytalanul alacsony Szlovakiaban a dij, ugyhogy ha igy nezzuk bizony VAN meltanytalanul alacsony dij, csak eppen nem nekunk, film-, es zenemasoloknak, hanem azok szamara akiknek (elvileg) visszajutna valami ebbol a penzbol. -
Lord Zax #23 Elég ha átmentek a szomszédos eu-s országokba és lehet fillérekért kapni jogdíj nélküli dvdket, de sokan ezeket itt is árusítják behozva,( pl nálunk a piacon 60 ért adják a tdk-t, amin már jókora haszna van), márkás jó minőségben. Aki nem akar fizetni ezeknek a ... azt veszi és kész, nem kell sírni. És igen lehet postán is rendelni ami még úgy is sokkal olcsóbb marad.
Magyarországon a legdrágábbak az eu-ban az adathordozók, mert ekkora mértékű adok, és jogdíjak sehol nincsenek, csak itt nézik hülyének a parasztot. -
#22 Illetve vettem pár hónapja, mert a kapcsolatom azóta visszavonult. Ideje újat keresni.. :D -
#21 ki kell ábrándítsalak. Én 40 forintért is veszek matricás dvd-t, ami már megvan egy jó ideje és semmi baja. :] -
Pares #20 Hah, tehát a szlovákiai magyarságnak is megvannak az előnyei...XD
Csak ne próbálják meg betenni ide is a lábukat... -
FoodLFG #19 Megaztán a különböző piacokon is lehet szerezni írható DVD-t az itmediáéhoz hasonló árakon. pl 1800-ért vettem múltkor 25 darabos verbatim DVD-t. Megérte, mert közel van hozzám a piac, nem kellett rendelgetéssel bajlódnom.
-
#18 A kereskedo fizeti meg a dijat, csak tovabbterheli. b+
Csak a nagyfogyasztoknak emelunk villanyt, a lakossagnak marad. Persze, nekem csak a kenyer lesz dragabb. Marhak.
Nem baj, eljatszottak magukat odaig, hogy tokeletesen legalis dolog neked, mint vegfelhasznalonak megvenni szlovakiabol az adathordozot es itthon azt masolni ra, amit nem sajnalsz.
Koszonjuk.
Amugy meg kapjatok be ti, akik jogvedonek nevezitek magatokat, mikozben a tokeletesen folosleges ertekesitesi lancot veditek a szerzok helyett.
Vegul: csak nehogy az artisjus terroristak kezebe keruljon! -
morden #17 Adót nem csak az állam szedhet egy országban , hanem mindenféle jött-ment szervezet is ? Fura helyzet, mi lesz a következő lépés? Artisjust katonák lepik el a Párkányi-hidat és a Dunába lövik azt aki éppen sétál át dvd-vel a táskájában , hisz meg kell tenni a zenei iparért mindent. ( Híresebb zenészek is már kiléptek az artistjustból, mert szereznek olyan jó zenéket, hogy koncertekból ajándéktárgyakból eltartják magukat, a szemétdomb zenészek meg benne vannak az artistjustba mert a kutya nem venné meg pénzért a cuccukat és önámításként rá lehet fogni a kalózkodásra a tehetségtelenséget) -
FoodLFG #15 Trent Reznor: akár tetszik, akár nem, a zene ingyenessé vált.
http://kaloz.blog.hu/2009/07/14/trent_reznor_szerint_az_ingyenzene_a_megoldas
ARTISJUS ? Az meg mi ? -
#14 Lemez, patron csakis Szlovákból. Fulladjon a mocskába az összes jogvédő. Van "faktúrám" az összes szlovák termékemről :D -
#13 "Másrészt, pusztán azért, mert egy országban méltánytalanul alacsony díjakat állapítanak meg, az Artisjus nem csökkentheti le a díjak mértékét."
méltánytalanul alacsony díjak. ízlelgessük csak a szavakat kicsit... aztán üdvözöljük Magyarországot is a kapitalizmus világában, ahol bizony verseny van. ha Szlovákiában olcsóbb a DVD, akkor a honpolgár onnan fogja vásárolni, mert olyan hogy méltánytalanul alacsony díj, bizony nem létezik. -
#12 Megnézem, hogy mikor erőltetik rá a szlovákokra is ezt a faszságot, addig is én onnan vásárolok. -
galocza #11 hopsz ez csak véletlenül lett válasz, bocsi. -
galocza #10 üres papírra is illene díjat bevezetni, ki tudja, mely könyvet nyomtatom ki rá. vagy jogvédett fotót mondjuk. vagy az írók/kiadók lobbija esetleg nem olyan erős mint a zeneiparé? -
atomjani #9 A forgalom csökkenése nem az illegális másolásnak tudható be, hanem a válságnak. -
#8 2 dolog zavar.
1.) Ez a rendelkezés alapból bűnözőnek tekint és miután nem tud ellene tenni kollektívan büntet.
(Ez kb, olyan mintha a lányokat strichelésért, a fiúkat nemi köszörülésért büntetnék, az eszköz megvan :-))
2.) A művészek előadók töredékét sem kapják, illetve sehogy sem kapják, már megint valakinek a zsebébe vándorolt! -
#7 DVD
és nem lemez lemez
90 foritnért te meg ugyan nem fizetsz egy gramm jogdijat sem, mert darabjára 150 -
#6 azt mondja, csökkennek a dijak
hogy van bőr a pofáján, amikor idén jelentősen emeltek -
#5 hová kerülnének? épül belőle ARTISJUS palota -
#4 hol veszel te matricás lemezt 90 ft-ért? és főleg milyet? ami 3 hónapig megbízható? -
#3 Nálunk legalább a magáncélú másolást nem üldözi a törvény. Van ahol már az is tilos. Amíg ingyen "húzzuk le" a filmeket, zenéket, könyveket a "drótról", és csak az adathordozó árát kell megfizetni, jobb ha csendben maradunk, mert egyelőre nálunk még jó a helyzet. Lehetne ennél sokkal rosszabb is, mondjuk ha itt is nekiállnának a zsírfejűek méltatni a HADOPI-törvényt, és hasonló intézkedések bevezetésén törnék a zsírfejüket. Én nem sajnálok egy DVD-lemezért 90 Ft-ot. -
#2 Engem nem érdekel az artisjus.
Mindig lesznek helyek a világban ahonnét vásárolhatunk olcsóbb adathordozókat.
A pendrive kiszállítása, postázása a legolcsóbb.
Ha kell közvetlenül koreából fogom hozatni a hd-dvd-ket, pendriveokat, hdd-ket.
Hogy dögölne meg minden jogvédő. Az én jogaimat bezzeg senki nem védi.
A kisemberek az áldozatok mindig. Hivatásos forradalmárokra lenne szükségünk, akik hivatás szerűen basztatják a rendszert. Ha már a rendszer is baszogat minket. -
Yv@n #1 "A magyar piacra szállított hordozók után az Artisjushoz kellene a díjat megfizetni, és ezt az igényt - a tisztességesen eljáró magyar kereskedők védelmében is - érvényesíteni fogjuk."
Vagy nem. Tekintve, hogy az említett termékek nem kerülnek be a "magyar piacra". :)