Jogdíjkeringő

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bocsi Lord Zax de már arra is van sajna adó hogy rohadnának meg. Amúgy meg tényleg ha az ember felmegy bármelyik akár amerikai weboldalra és onnan rendel adathordozót és postán átküldi még akkor is olcsóban veszi meg mint itthon.
Angliában pont hogy nincs is jogdíj ezekre, (vagy minimális) pont itt olvastam egy cikket errõl, (ott a büntetésre álltak rá, ami jogos, és csak attól szedik be) franciákat nem tudom, volt itt egy összehasonlító grafikon, és abból vettem az adatot. Másrészt az ottani fizetésekhez, és életszínvonalhoz mérten akár 500ft is lehetne egy lemez akkor se jelent nekik terhet. Itthon azért enyhén durva hogy 2-300%-a a jogdíj a lemez elõállítási költségének. Egy sima 4.7 es dvdre 110 ft megy rá, egy 32g -s usb re 2400 ft. Mo-n addig nyúzzák akiket lehet amig meg nem pusztul, idõvel a levegõre is nyomnak valami jogdíjat vagy adót majd, meg amire csak tudnak (lásd kémény, ingatlan stb, mindig jönnek az újak). Ezek a pénzek persze nyomtalan eltûnnek pár magas rangú ember zsebébe amit nem lehet lenyomozni sem. Szívesen megnézném az ilyen befizetett milliárdok pontosan hova kerülnek, de ilyen lista biztos nincs.
Természetesen mindig lesz aki védi a cikkírot, ezeket a szerveket hisz ott is dolgoznak emberek és olvassák a cikkeket, és ezért gondolom jo kis bonuszt kapnak, ugy mint a más cikkekben is védik és istenitik páran munkaadójuk termékeit.
Nem vitának irtam, csak magánvélemény.
További szép napot.

12346
no ja. nem csak szlovákoknál van occsó lemez. sõt az itt emlegetett itmedia sztem kifejezetten drága is. tdk van idehaza 52 pénzért, verbatim meg 60-ért. házhoz is viszik^^
a jogdíj témához meg nincs hozzáfûznivalóm már.

Mondod ezt ugy, hogy valoszinuleg nem jartad vegig az EU-t az arakat osszehasonlitani...Nezz szet akkor pl Franciaorszagban vagy Angliaban es ott probalj akar 150ft-ert, kb 50 centert legalis, matricas DVDt venni.
Az (elvileg) ezekbol a dijakbol reszesedo szerzok szamara meltanytalanul alacsony Szlovakiaban a dij, ugyhogy ha igy nezzuk bizony VAN meltanytalanul alacsony dij, csak eppen nem nekunk, film-, es zenemasoloknak, hanem azok szamara akiknek (elvileg) visszajutna valami ebbol a penzbol.
Elég ha átmentek a szomszédos eu-s országokba és lehet fillérekért kapni jogdíj nélküli dvdket, de sokan ezeket itt is árusítják behozva,( pl nálunk a piacon 60 ért adják a tdk-t, amin már jókora haszna van), márkás jó minõségben. Aki nem akar fizetni ezeknek a ... azt veszi és kész, nem kell sírni. És igen lehet postán is rendelni ami még úgy is sokkal olcsóbb marad.
Magyarországon a legdrágábbak az eu-ban az adathordozók, mert ekkora mértékû adok, és jogdíjak sehol nincsenek, csak itt nézik hülyének a parasztot.

Hegi90
Illetve vettem pár hónapja, mert a kapcsolatom azóta visszavonult. Ideje újat keresni.. 😄

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
ki kell ábrándítsalak. Én 40 forintért is veszek matricás dvd-t, ami már megvan egy jó ideje és semmi baja. :]

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hah, tehát a szlovákiai magyarságnak is megvannak az elõnyei...XD

Csak ne próbálják meg betenni ide is a lábukat...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Megaztán a különbözõ piacokon is lehet szerezni írható DVD-t az itmediáéhoz hasonló árakon. pl 1800-ért vettem múltkor 25 darabos verbatim DVD-t. Megérte, mert közel van hozzám a piac, nem kellett rendelgetéssel bajlódnom.

https://twitter.com/foodlfg

kozik
A kereskedo fizeti meg a dijat, csak tovabbterheli. b+
Csak a nagyfogyasztoknak emelunk villanyt, a lakossagnak marad. Persze, nekem csak a kenyer lesz dragabb. Marhak.
Nem baj, eljatszottak magukat odaig, hogy tokeletesen legalis dolog neked, mint vegfelhasznalonak megvenni szlovakiabol az adathordozot es itthon azt masolni ra, amit nem sajnalsz.
Koszonjuk.
Amugy meg kapjatok be ti, akik jogvedonek nevezitek magatokat, mikozben a tokeletesen folosleges ertekesitesi lancot veditek a szerzok helyett.
Vegul: csak nehogy az artisjus terroristak kezebe keruljon!

Leszarom. Meg azt is, akinek nem tetszik.

Adót nem csak az állam szedhet egy országban , hanem mindenféle jött-ment szervezet is ? Fura helyzet, mi lesz a következõ lépés? Artisjust katonák lepik el a Párkányi-hidat és a Dunába lövik azt aki éppen sétál át dvd-vel a táskájában , hisz meg kell tenni a zenei iparért mindent. ( Híresebb zenészek is már kiléptek az artistjustból, mert szereznek olyan jó zenéket, hogy koncertekból ajándéktárgyakból eltartják magukat, a szemétdomb zenészek meg benne vannak az artistjustba mert a kutya nem venné meg pénzért a cuccukat és önámításként rá lehet fogni a kalózkodásra a tehetségtelenséget)
Trent Reznor: akár tetszik, akár nem, a zene ingyenessé vált.
http://kaloz.blog.hu/2009/07/14/trent_reznor_szerint_az_ingyenzene_a_megoldas

ARTISJUS ? Az meg mi ? <#eplus2>

https://twitter.com/foodlfg

Vogel
Lemez, patron csakis Szlovákból. Fulladjon a mocskába az összes jogvédõ. Van "faktúrám" az összes szlovák termékemrõl 😄

QuippeR
"Másrészt, pusztán azért, mert egy országban méltánytalanul alacsony díjakat állapítanak meg, az Artisjus nem csökkentheti le a díjak mértékét."

méltánytalanul alacsony díjak. ízlelgessük csak a szavakat kicsit... aztán üdvözöljük Magyarországot is a kapitalizmus világában, ahol bizony verseny van. ha Szlovákiában olcsóbb a DVD, akkor a honpolgár onnan fogja vásárolni, mert olyan hogy méltánytalanul alacsony díj, bizony nem létezik.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Narxis
Megnézem, hogy mikor erõltetik rá a szlovákokra is ezt a faszságot, addig is én onnan vásárolok.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

hopsz ez csak véletlenül lett válasz, bocsi.

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

üres papírra is illene díjat bevezetni, ki tudja, mely könyvet nyomtatom ki rá. vagy jogvédett fotót mondjuk. vagy az írók/kiadók lobbija esetleg nem olyan erõs mint a zeneiparé?

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

A forgalom csökkenése nem az illegális másolásnak tudható be, hanem a válságnak.

Érdekes és poénos cikkeim: http://kovacsjanos.com

alexTv
2 dolog zavar.

1.) Ez a rendelkezés alapból bûnözõnek tekint és miután nem tud ellene tenni kollektívan büntet.
(Ez kb, olyan mintha a lányokat strichelésért, a fiúkat nemi köszörülésért büntetnék, az eszköz megvan :-))
2.) A mûvészek elõadók töredékét sem kapják, illetve sehogy sem kapják, már megint valakinek a zsebébe vándorolt!

Mike at home
DVD
és nem lemez lemez
90 foritnért te meg ugyan nem fizetsz egy gramm jogdijat sem, mert darabjára 150

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
azt mondja, csökkennek a dijak
hogy van bõr a pofáján, amikor idén jelentõsen emeltek

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
hová kerülnének? épül belõle ARTISJUS palota

cSuwwi
hol veszel te matricás lemezt 90 ft-ért? és fõleg milyet? ami 3 hónapig megbízható?

shit happens

B0nFire
Nálunk legalább a magáncélú másolást nem üldözi a törvény. Van ahol már az is tilos. Amíg ingyen "húzzuk le" a filmeket, zenéket, könyveket a "drótról", és csak az adathordozó árát kell megfizetni, jobb ha csendben maradunk, mert egyelõre nálunk még jó a helyzet. Lehetne ennél sokkal rosszabb is, mondjuk ha itt is nekiállnának a zsírfejûek méltatni a HADOPI-törvényt, és hasonló intézkedések bevezetésén törnék a zsírfejüket. Én nem sajnálok egy DVD-lemezért 90 Ft-ot.

A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

Frayer
Engem nem érdekel az artisjus.
Mindig lesznek helyek a világban ahonnét vásárolhatunk olcsóbb adathordozókat.
A pendrive kiszállítása, postázása a legolcsóbb.
Ha kell közvetlenül koreából fogom hozatni a hd-dvd-ket, pendriveokat, hdd-ket.
Hogy dögölne meg minden jogvédõ. Az én jogaimat bezzeg senki nem védi.

A kisemberek az áldozatok mindig. Hivatásos forradalmárokra lenne szükségünk, akik hivatás szerûen basztatják a rendszert. Ha már a rendszer is baszogat minket.

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

"A magyar piacra szállított hordozók után az Artisjushoz kellene a díjat megfizetni, és ezt az igényt - a tisztességesen eljáró magyar kereskedõk védelmében is - érvényesíteni fogjuk."

Vagy nem. Tekintve, hogy az említett termékek nem kerülnek be a "magyar piacra". 😊

← ElőzőOldal 2 / 2