Retrokonzol-emulátor
  • koryne
    Megjöttem, látom hiányoztam :)
    Firmware frissítés lépésről lépésre:
    1. Mindenképpen legyen a dingoo-ban bőven nafta, nehogy útközben lemerüljön
    2. Nézd meg, milyen típusú LCD van a kutyusban: System setup menü -> About menüpont, utána fel-jobbra-le-fel-jobbra-le; ez behozza a rejtett infokat. Az LCD Module sorban lesz több minden, a lényeges az ILI9325 vagy ILI9331-es kód. Jegyezd fel / meg, hogy Neked melyik van.
    3. Ments le mindent.
    4. Nyomd meg a B gombot a dingoo-n, közben valami keskeny tárggyal nyomd be a resetet. Dugd rá a szgépre (ha eddig nem lett volna), ezzel bekerül linker módra. A gép új hardvert fog jelezni, még akkor is, ha simán másolás miatt volt már a gépre dugva. Add meg neki az usb_drv mappában levő drivert (szigorúan azt!).
    5. Indítsd el a flashutil.exe-t. Az install driver gombot elvileg békén hagyhatod, mert azt már az előbb felraktad. A system dl config részhez tallózd be a megfelelő LCD drivert (ILI9325 vagy ILI9331), a firmware file-hoz pedig az 1.03TD-3-at. Majd kattints a burning system gombra.
    6. Értelmetlen dolgokat fog kiírni a progi, miután kiírta az 1. sort, a dingoo kijelzőjén megjelenik a flashing firmware (vagy valami ilyesmi), ha mindent jól csináltál. Ezzel ellesz egy pár mp-ig, mikor kiírta a 4. sort is, kész a flash, kiléphetsz a progiból.
    7. Húzd le a dingoo-t az usb-ről, majd reseteld, most a B gomb nélkül. Nem fog rendesen bebootolni, ne ijedj meg. Kösd rá megint a gépre, most már a hagyományos módon és másolj be mindent a root_files mappából a dingoo gyökerébe, a lementett gamékat is visszateheted a helyükre. Amire szól, hogy már létezik olyan file, azt nem érdemes felülírni.
    8. Válaszd le a dingoo-t usb-ről, majd reseteld harmadszorra is (B nélkül). Ha mindent jól csináltál, akkor ismét van egy működő dingoo-d, kicsit fejlesztett alkalmazásokkal ;)