Érdemes-e dolgozni?
  • autoszimulator
    namost először is kezdjük ott, hogy ki tud 20 éves korától kezdve dolgozni úgy, hogy félre tehessen belőle kb 100ezret?

nekem például magam szemben állított elvárás, hogy legalább egy diplomát elérjek, nem gyűjtögetésből, nem mert okosabb leszek, hanem egyszerűen mer így neveltek, vagy nem tudom, nekem ez egy cél többek között. Onnantól személy szerint nekem befigyel egy kis külföldi munkaviszony. És már itt is van a 30-35 éves kor, mikor lehet hogy anyagilag jól állok, de ennyi. Miért vágnék bele huszonévesen egy ingatlanba, mikor kitudja hova sodor az élet, albit meg bármikor felmondom, mikor máshova kerülök. Komoly kapcsolat mellett is lehet építeni házat, sőt, talán még jobb érzés a leendőbeliddel/feleségeddel megtervezni a közös házat, mint sem egybe beesni kettőtöknek.

Hitelről meg annyit, hogy a saját felépített lakásomban én szeretnék lakni, nem kiadni akárkinek, és oké, bár én nem szeretem a hiteleket, legalábbis amiket nálunk annak képzelnek a bankok, de tegyük fel, a ház elkészül hitelből, épp kiizzadva a béremből minden hónapban, ott a családi ház, ami azért kemény rezsivel jár, és a ház sem örök, mindig van valami, amit fel kell újítani, bővíteni, rendben tartani. Arra is vegyek fel hitelt? Lehet szidni a sok embert, aki panelban lakik, de lehet ők azért teszik ezt, mert bár lenne pénzük hitelre venni családi házat, nem akarnak emiatt nélkülözne pár egyéb dolgot. Teljesen megértem őket, annak ellenére hogy én mindig is családi házban éltem és ezt is tervezem a jövőben.