Érdemes-e dolgozni?
  • Molnibalage
    Ezzel sem értek egyet, mert a technikai háttér is fontos. 2000 éve is volt elhivatott pék, de akkor sem versenyezhetne a mai pékekkel. Más alapanyag, más technika.

Az embert nem a pénz tartja életben, a pénz feltalálása előtt is nagyon jól működött a világ.

Ez így nem pontos. Te tudsz földet művelni és növényt terneszteni? Hát villanyt szerelni? Csövet heggeszteni? Stb. Ez mind van a házadban. Te nem tudod megcsinálni, ezért fizetni kell, pénzzel... A pénz mint eszköz cirka 4-6 ezer éve létezik valamilyen formában. Mióta van civilizáció, azóta van pénz. Szóval még ez a része sem igazán igaz.

Az, hogy szeretsz valamit csinálni, sem elég önmagában. Tudás kell, érteni kell a szakmához. Én pl. lelkesen csinálok videóklippeket, de gey profinak szerintem a nyomába sem érek. Ha őt felkérik, hogy csináljon meg valamit profin xy időre, majdnem biztos, hoy jobban csinálja nálam, mert ért hozzá és nem azért, mert szereti. Morogva, de profin megcsinálja. Hiába röplabdázok lelkesen akkor is csak 175 cm vagyok. Egy félprofi 2 méteres állat lenyom...