Baranta - tradicionális magyar harcművészet
  • Fbn Lx
    #39
    Ennek a "nagymesternek" egyébként volt már köze harcművészethez? Mit és mennyit edzett? Mert jelenleg úgy érzem, hogy megkérdezett két idős falusi parasztembert, aztán egykettőre feltalálta a tutit, és összerakott egy harcrendszer. Ami kicsit talán szánalmas is, legyünk őszinték. Az a szomorú, hogy erre ráragasztották a "magyar harcművészet" szót. Csak néhány dolgot mondok, amiért az:
    -Cséphadaró köríves "ütés", amit a cigánygyerek is blokkol, és 0 erő van benne.
    -Szaltózás. Az egy dolog, hogy a régi magyarok könnyű páncélzatban harcoltak, de számomra kicsit kétséges, hogy egy nagyobb csatában elszaltóztak volna a törökök előtt.
    -Rúgjunk pörgőrúgást az ellenfél fejére, amikor kardot szegez ránk. Végül is ez az egyik leglogikusabb dolog amit tehetünk, főleg ha nekünk is van kard a kezünkben.
    -kakasviadalokat idéző botharc. A régi magyar vitézek egyik legjobban rettegett fegyvere természetesen a másfél méteres bot volt, amit maguk körül pörgetve keltettek félelmet az ellenséges hadakban.
    -most komolyan, mi a büdös lószar az, hogy egymással szembeállnak, és egymás fejét leszorítva tologatják egymást?
    Azt kéne megérteni, hogy nem az a harcművészet amit a faluban élő fiatalok a dulakodásaik alkalmával kitapasztalnak.
    Az a harcművészet, amit az ellenséges katonákon a magyar alkalmazott, ha lekerült a lóról, vagy ha elvesztette a fegyverét. A juhász, a kondás meg az ostor azt sem tudja, mi az a harcművészet. A régi bajvívó magyar nemesek, akik 5 éves koruktól a kardot forgatták. na ők tudtak volna mesélni róla, mi az a magyar harcművészet.