Utazási betegség, mit tegyek ellene?
  • Balumann
    Szerintem az, hogy ki hogy bírja ezt inkább attól függ, hogy ki mennyire van hozzá szokva (vszínűleg főleg kicsi korban könnyebb alkalmazkodni), és függ attól is, hogy az ember mennyire tud nem a probléma összpontosítani (ha arra koncentrálsz, hogy jaj most rosszul leszek, szinte 100% hogy rosszul leszel).

Viszont tapasztalatom sajnos nincs, hogy hogyan lehet ez ellen védekezni, én bár sokat utaztam (volt, hogy 2 napos busz kórussal, (reggel 6-tól este 7-ig út, este pihenés, köv nap utazás tovább és megint este érkezés), de voltak 1 napos utazások is (nameg akkor 1 hétig minden nap volt buszozás :D), meg én eleve Budapesti vagyok, autónk bár volt, mindig sokat utaztam BKV-n meg vonattal, soha nem voltam rosszul úton.

Olyan volt mondjuk, hogy biciklizés előtt telizabáltam magam, aztán egy jó kis rázós úton kellett mennem és így éreztem, hogy kicsit felkavarodott bennem :D

Amúgy szerintem a légzésjóga segíthet ebben az esetben (is)... bár nekem más helyzetekben segített nagyon sokat, ha érdekel vkit adok linket (vagy egészségtopikomban is megtalálja)