MechWarrior Online
  • [NST]Cifu
    A blogra tegnap tettem ki, gyakorlatilag teljesen megváltoztatták az ECM-et, és bár szeretem az összetett dolgokat, ez egy picit a paci túloldala.

(copy-paste):

Guardian ECM: Az ECM már egy ideje placeholderként benne van a játékban, egy másfél tonnás, két critical slotot igénylő eszköz. Beépíteni az elején csak négy Mech-be lehet, ezek: Commando COM-2D, Raven RVN-3L, Cicada CDA-3M és Atlas AS7-D-DC. Az ECM két móddal rendelkezik (a "J" billentyűvel lehet alapállapotvan váltani), a Distrupt (zavaró) módban a 180 méteren belül lévő baráti Mech-eket álcázza, ez annyit tesz, hogy ezeket a Mech-eket csak negyed akkora távolságról lehet befogni (800 méter helyett 200 méter - és ezen a Beagle Active Probe sem változtat), a rakétabefogás rájuk dupla annyi időbe telik, továbbá nem működik a rájuk kilőtt NARC rakéta, illetve az Artemis IV. bónusza sem érvényesül ECM alatt. Az ECM-el álcázott Mech-eket TAG-al lehet jelölni, és egyben a TAG-al jelölt Mech normális távolságból befoghatóvá válik. A dolog még egy csavarral rendelkezik: ha belemész egy zavaró üzemmódú ECM hatókörzetébe, akkor a kommunikációd megszűnik (nem látod a társaidat és az általuk látott ellenfeleket), nem tudsz rakétabefogást elérni (ez kb. megöli az SSRM-boatokat :P - Cifu), a BAP-od, ha van pedig nem működik. Az ECM-nek ugyanakkor van egy Counter (ellentevékenység) módja is, így ha a hatókörzetben ellenséges zavaró módu ECM működik, akkor annak hatását negálja. Ha két ECM működik, akkor viszont két Counter állású ECM-re van szükség, hogy negálja a hatást és így tovább. Az ECM December 4.-én kerül be a játékba.

A fő gond, hogy a Gauss-boatokat erősítik megint ezzel, és az LRM-boatokat gyengítik - vagy legalábbis kell akkor TAG, hogy jelöljön valaki...

Így leírva mindenestre nekem nem igazán szimpatikus... :\

Megj.: Nem kell három raven - elég 3db Atlas AS7-D-DC is. :P