MechWarrior Online
-
vaakuum #2807 Továbbra sem bírom elfogadni ezt a hardpoint-restriction rendszert + aszimmetriát. Bocsánat, de le kell írnom, mert nagyon nem hagy nyugodni.
Nem is egy olyan robot van a listában, aminek pl. az egyik kezében nincs semmi fegyver, a másikat meg tele lehet rakni valamivel. Ez azért szerintem nagyon elcseszett gondolat.
Pl. awesome és centurion sorozat.
Szerintem a slotokkal ÉS a fegyverek és felszerelések egyenkénti tömegével ÉS a robot VÉGTAGJAIra maximalizált tömeggel/teherbírással ÉS egy főtípusra jellemző, az adott végtagra rakható maximális fegyverek számával kellene inkább megoldani az egészet! Esetleg meg lehet hagyni, hogy az össztömeg sem lépheti át a típusra megadott határt, de ha minden végtagon ellenőrizzük a feltétel teljesülését, akkor az össztömeg is rendben lesz.
Pl. ugye logikus, hogy egy 60 tonnás, páncélozott robot nemigen tud egy karon felemelni alapból 20-25 tonnányi fegyvert-lőszert-hűtőbordát-páncéllemezt, mert leszakad a karja, vagy az egész felborul a fenébe.
És ha a karja 25 tonna, az egyensúly miatt meg a másik is annyi kell egyen, akkor a lábai és a törzse összesen 10? És akkor hol a páncélzat? Azért sarkítok, hogy egyértelmű legyen, a tömeg azért sokat meghatároz, igencsak jó eszköze lehet a balansz beállításának.
A karok mozgási sebességét két tényezővel is lehetne szabályozni: karok tömege, motor ereje.
Pakolással nehezítem a kart-lassul a mozgása, csökkentem, gyorsul. Erősebb motorral ugyanaz a tömeg gyorsabban mozgatható, gyengébbel lassabban.
A törzs sokkal nagyobb tömeget tud viselni, tehát több slot-nagyobb tömeg engedélyezhető a torzókra. De a tömeg és mozgatás sebesség összefüggés itt is tartható lenne: a torzót nehezítem, a törzs lassabban fordul. Erősebb motorral gyorsabban.
Ha a lábat nehezítem, lassabban fordul, ha erősebb a motor, akkor gyorsabban.
Ezzel a rendszerrel nem létezik, hogy ne tudjanak balanszot csinálni a robotok között.
Kisebb robotnak kevesebb slot van a rögzítési pontjain, és kisebb max. súlyt tud cipelni rajtuk. De nem kellene kavarni, hogy csak egyfajta fegyver rakható oda. Ha belefér a súlyba meg a slotokba, miért ne lehetne ott mást (is) használni?
A különféle robot-verzók megkülönböztetése a játékban azért kellene, hogy
Vásárlás:
1) Lehet venni alapmodell robotot minden felszerelés nélkül (LEGO megoldás, ez lenne a legolcsóbb). A slotok száma és végtagok teherbírása a típuson belül minden modellen megegyezik, tehát egyedi konfig alapja, ha nem akarok fölösleges felszerelést venni vele.
2) Lehet venni gyári modellt, ami egy alapmodell azokkal a fegyverekkel és előre felpakolt cuccokkal, amit a modelltípus listája tartalmaz. Természetesen az árban benne vannak a fegyverek és felszerelések.
Felszerelés:
1) HA van alapmodell, akkor a szerelésnél vagy totál egyedit pakolok össze egyenként mazsolázva minden függesztési pont tartalmát (megvásárolva a hozzávalókat), és játszva a fegyverek-lőszerek-páncél-hűtés- jumper elhelyezésével, figyelembe véve a végtagokra engedélyezett max. tömeget és slotot,
2) vagy rábökök az egyik típusszámra, hogy azt kérem, és akkor automatikusan felkonfigolja az adott típust (ha a raktárban van hozzá elég cucc, ha nincs, akkor meg megveteti hozzá), amivel utána lehet is menni gyakni.
Amit rakok rá, az látszik rajta. Körszeletes módon felrakja őket egymás mellé.
Ha egy fegyver engedélyezett az adott pontra, akkor a megjelenítés egyértelmű.
Ha 2, akkor I vagy – elrendezésben megjeleníti egymás alatt-fölött vagy egymás mellett
Ha 3 fegyver engedélyezett a karra, akkor Y alakban látszik mind
Ha 4 fegyver engedélyezett, akkor + (fent-lent-balra-jobbra) vagy X elhelyezéssel megjeleníti mind a négyet.