MechWarrior Online
  • [NST]Cifu
    Sehogy sem lesz jó. A Large Laser távolra jó, de mivel "nyaláb" típusú fegyver, ezért egy területre nem tudsz komolyabb sebzést leadni, csak ha te és a célpont is egyhelyben áll. Ezért jobb sniperkedni a Gauss és a PPC.

A másik oldalról tényleg nagyon melegszik sima HS-el, és mivel nincs még DHS, nem érdemes vele számolni (főleg, mert nem tudjuk mennyibe fognak fájni, de a Standard és XL reaktorok ára alapján simán reálisnak tűnik, hogy 30-50e C-Bill legyen darabjuk, márpedig ez esetben csak a DHS-ekre számolhatsz 300.000 C-billt szerintem (javítási költség!).

Szóval ha Sniper Mech-et akarsz, akkor inkább Gauss (-9A v. -9AH) illetve ER PPC-ben (-9A/-9AL) gondolkodj.

Én Centurion-ból -9AH-t csináltam, 1x AC/20 és 2x SSRM-2-vel. Közelharcos Mech, ha van pénz XL-re, akkor rohadt gyorsra meg lehet csinálni, vagy AMS-t rakhatsz rá. Ebből lehet XL-reaktorral snipert is csinálni, Gauss a jobb kézbe (3-4 tonna lőszer), és LRM (ha távolról osztasz) vagy SRM/SSRM (ha önvédelmi fegyvert akarsz). A Gauss előnye, hogy sokkal kevesebb hőt fejleszt, így akár sima HS-ekkel is kivitelezhető felszerkót lehet köré építeni.