MechWarrior Online
-
Neten irták hogy egy ac/20 találatal padlora lehet küldeni egy ligth mechát. De ennek csak 20 a sebzése nem? És ahogy néztem a legkisebbeknek is van vagy 60-70 páncélja.
Egy ponton nincs 60-70 páncélzata még az Assault Mech-eknek sem. Márpedig a sebzés úgy néz ki, hogy páncélzat -> belső szerkezet. A táblás játékban egy könnyű mech-nek a középső torzóján volt mondjuk 10-12 páncélzata, alatta 6 struktúra, és kész. Ha telibe kapta egy AC/20 lövedék, akkor megpusztult.
Itt duplázva vannak a páncélzat értékek, tehát lehet akár 20-25-ös páncélzat is a középső torzón, vagyis hiába kapod telibe a középső torzót, még mindig csak a páncélzatát hámoztad le.
Illetve, egy assault mechekre hány darab fér ezek közül?
ac/2
ac/20
large laser
ppc
Ez így értelmetlen kérdés. Olvasd el a fenti linkeknél a FAQ/Blog alatt a Mechlab-ot. Számít a tömeg, a critical slot és az, hogy hány hardpointja van egy Mech-nek. Per pillanat egy Mech-re sem tudsz 2db AC/20-ast rakni, például.
Jelenleg csak egyetlen Assault Mech, az Atlas van a játékban, abból négy féle változat.
Vegyük az Atlas AS7-D-DC-t:
Hardpointok:
Right Torso - 2 Ballistic
Left Torso - 3 Missile
Right Arm - 1 Energy
Left Arm - 1 Energy
Összesen:
2x Ballistic
2x Energy
3x Missile
Viszont mivel például Ballistic hardpoint csak a jobb torzón van, így két AC/20-ast nem rakhatsz fel, mivel ott csak 12 critical slot van, és az AC/20 meg 10-et követel meg. Ha XL motort pakolsz bele, ami fele annyi tömegű, viszont 3-3 cirtical slotot igényel a jobb és a bal torzón, akkor pedig egyetlen egy AC/20-ast sem tudsz felrakni.
A gond annyi, hogy ha alpha strike-ra mész rá, akkor azért áldozni kell, vagy rohadt lassú leszel (amire odaérsz lőtávba, már szétkaptak az LRM-ek és a Gauss/PPC boatok), és/vagy alulpáncélozott (ugyanaz, mint fent).
Láttam már ilyen megoldásokat, Swayback-ből Medium Pulse laser-ekkel telepakolt mech, lőtt hármat, a páncélzatomat lefejtette teljesen az Atlasomról, de utána úgy túlhevült, hogy vagy 20 másodperc kellett, amire újra beindult a reaktora, ezalatt meg szétkaptam... :)