MechWarrior Online
  • [NST]Cifu
    @XBlades: Simán lehet. Mondjuk augusztus utolsó hétfőjén kihozzák az Open Bétát, és hurrá, megfeleltek a "nyáron jön" fogadalmuknak... :(

A régiók kapcsán semmi új infot nem találtam. Mi egyébként még befoghatjuk a szánkat, mert az EU szervert legalább beígérték a dev-ek. A Csendes-óceáni szerver viszont még nyomokban sincs megerősítve.

@Fenrir:

Csináltam egy gyors hardver tesztet, az eredmények:

1. Gép:

AMD Athlon A4400+
    2 Giga ram
    GeForce 8600GT 512Mbyte (passzív hűtésű)

Eredmény:
    A Launcher el sem indul, non-supported videocard üzenettel visszadob.

2. Gép:

Intel Core2Duo E8400 @ 3Ghz
    4 Giga ram
    GeForce 460GTX 786Mbyte

Beállítások:
    1280x720-as felbontás, Low részletesség

Eredmény:
    Amíg simán csak bambulunk ki a fejünkből, annyira nem is rossz, 22-25fps, néha, ha semmi nincs előttünk, 40-42 fps-re felugrik. De elég egy balra-majd-jobbra nézés, és 12-16 fps-re esik. Közelharcban pedig teljes halál, 8-16 fps. Mindez a forrest mapon.
    A havas pályán végképpen borul minden, az átlag 16-22 fps, a közelharc 6-15 fps. Pár fps-t lehet nyerni, ha hőkamerás nézetbe (Thermal view) kapcsolunk, de így sincs normális esély közelharcban.

3. Gép:

Intel i5-3570K @ 4,43Ghz
    8 Giga ram
    Radeon 7950 OC @ 1000/1500Mhz

Beállítások:
    1920x1080-as felbontás, Very High részletesség

Eredmény:
    Átlag FPS 55-75 között mozog, közelharcban 45-60 fps szintre esik, de bőven játszható. A jeges mapnál pár fps minusz, de nem látványos az eltérés.

Konkluzió:
    A játék továbbra is erősen optimalizálatlan (remélem legalábbis, hogy ez a probléma, és nem a Crysis 3 engine ennyire erőforrás igényes). Amennyire észrevettem, a Low és a Very High között nagyon minimális az FPS különbség, ebből én azt veszem le, hogy továbbra is a proci a kerékkötő. Tegyük azt is hozzá, hogy még mindig 8vs8-ra van korlátozva a csaták létszáma. 12 vs. 12 esetén belegondolni is rossz, mi lesz itt...

Fenrir amúgy pls. írd már le, hogy nálad milyen FPS-ek vannak.