• Magiszter
    "- A fizikának modelljei vannak, a bennük igaz állításokat szoktuk törvényeknek nevezni. Szerintem túlmisztifikálod a megnevezést."

Szerintem te nem létezel. Hiszen nem látlak, hallak, érzékellek semmilyen módon. Tehát ha kijelentem hogy te nem létezel az egy igaz állítás az általam létrehozott modellben. Sőt ha a környéken bárkit megkérdezek csak alátámasztja. Létezésedre nem bizonyíték a hozzászólásod hiszen az nem biztos hogy a tiéd.
    Ha te is felállítasz egy ilyen modellt akkor abban az én "nemlétezésem" lesz igaz állítás. Látod? A Fizikának a törvényeit csak akkor lehetne felállítani ha ismernénk az egész univerzumot makro és mikro szinten is. Mivel egyenlőre erre nincs lehetőség ezért csak a mi nézőpontunkból tudjuk kijelenteni hogy ez-az-amaz van/nincs. Nem véletlen hogy az intelligensebb emberek (pl: Stephen Hawking) is mindig hozzáteszi elméletei végére hogy "A tudomány mai állása szerint.".

"- Te mikor láttál utoljára fénynél gyorsabb részecskét? Tudtommal még nem találtak olyat, és elméletileg sem lehetséges."

Te mikor láttál utoljára részecskéket?
    Tachyon

"- A virtuális részecskék az erőterek kvantumai, mint pl. ahogy a rácsrezgések kvantumai a fononok. Teljes mértékben valóságosak, csak valahogy el kellett nevezni őket."

Naja, csak tudod egyesek sikítófrászt kapnak ha meghallják hogy ezeknek a részecskepároknak az egyik tagja időben előre fele halad, míg a másik időben visszafele, mégis találkoznak hogy kioltsák egymást.

"- Ezek 20 évnél sokkal régebbi elméletek, nézz picit utána a 20.-ik századnak."

Csak mondtam egy számot.