Hawaii#73Rotcsa: Már a #41-esed utolsó mondata is gyanús volt, de a #66-osodból egyértelmű, hogy valamit nagyon félreértettél (és ez úgy látszik bvalek2-re is vonatkozik), mert a gondolatmenetem éppenhogy a kreacionsiták egyik fő bástyáját hivatott lebontani, miszerint: 'Ha tudatosnak látszik a folyamat, akkor csak egy teremtő keze lehet a dologban'.
Épp ellenkezőleg! Az, hogy tudatosnak látszik, számomra sokkal inkább azt jelenti, hogy tévesek a tudatosságról alkotott nézeteink (mint annó, mikor laposnak hittük a Földet, vagy a világ közepeként tekintettünk rá).
bvalek2: "A véleménykülönbségeket szekértáboroknak képzeled, akik nem értenek veled egyet, miért lennének közös véleményen? Olyan kijelentéseket tulajdonítasz nekem, amit nem írtam le? Ez milyen tudati folyamat? Kompenzálja az olvasott szöveg megértésének hiányosságait?"
Ezt nagyon találóan írtad le, éppen ezért sem értem, hogy miért iszol bort, miközben vizet prédikálsz? Ti. szépen beskatulyáztál egy szekértáborba a kreacionistákkal holott egyre világosabbá vált, hogy Rotcsa-val nem egyeznek az álláspontjaink, azaz te sem értetted meg a gondolatmenetem lényegét.
Az külön tetszik, hogy többször is a számba adsz gondolatokat, amit aztán megcáfolsz, mint aki jól végezte dolgát. "Nyugodtan könyvelj el arrogánsnak, meg miegymásnak." Nem tudom miből szűrted le az ellenkezőjét, de én alapvetően tisztelem a vitapartnereim, s amennyire az türelmemből futja, próbálok a tárgyilagosság talaján maradni, mellőzve a másik fél negatív jelzőkkel illetését. Nem könnyíted meg a dolgomat.
Itt ráadásul még a hattyú halálát is eljátszod: "Nem hallgatok a jobbik eszemre, és válaszolok neked." Jelen esetben akkor halgatnál a jobbik eszedre, ha a felesleges, hangulatkeltő részeket egy az egyben mellőznéd. De legalábbis engem tisztelj meg vele a továbbiakban, ha kérhetném!
Tehát: A rám ragasztott cimkéiddel ellentétben kifejezetten örömmel veszem, ha érvekkel rávilágítasz a tárgyi tévedéseimre, örömmel tanulok a hibáimból. De ez csak úgy megy, ha nem pazaroljuk az erőforrásainkat holmi lekezelő, tekintélyelvű hangulatkeltésre! Az nem vezet sehova. Ennek szellemében kérlek, hogy az alábbiakat fejtsd ki egy kicsit bővebben (Érdeklődésem őszinte és hátsó szándék nélküli) :
- "Ez sem a kvantummechanikára nem igaz, sem az evolúcióra."
- "nincs hullámszerű sem részecskeviselkedés"
U.I.: Azt azért remélem nem felejtetted el, hogy attól, hogy valamilyen tekintetben tárgyi tévedést vétettem, még nem feltétlenül következik, hogy a gondolatmenetem logikája, következtetése hibás.