• Yv@n
    #137
    "Megcsinalnak, bar lehet hogy tele lenne az osszes menu 'buy windows' link-ekkel. Mar egyszer volt posix-os internet explorer-uk solaris-ra es cde-re, de volt macos ala is, tehat ezek utan nem lenne nagy gond."

    Valami 5.0 kezdeményt láttam én is terjengeni de nem lett belőle semmi. Szerintem nem csinálnák meg, hadoválnának valamit hogy az ie7 óta lévő sandbox nem oldható meg. Vagy activeX cuccok hiányoznának kompletten, anélkül meg nem ie az ie...ráadásul abból a legtöbb cucc 3rd party, és ezen a vonalon ha el kezded őket kötelezni hogy márpedig fejlesszék le a portékájukat a linux alapú Chrome OS-re, akkor miért ne kellene mindenkinek mindent lefeljesztenie rá? Másnap már kopogtathatnának az adobe-nál, photoshopot linuxra bírói végzéssel. Kicsit abszurd :)

    Igazából lényegtelen, valószínűtlen hogy ebbe belekötnének. Kérdés miféle OS lesz. Ha valóban a "just works" vonalon akarnak menni, akkor egész egyszerűen úgy oldják meg mint az iPhone-t vagy az android-ot. Zárt cucc, telepíteni nem is tudsz rá semmit, online felületen plugin szerűen töltheted alá az alkalmazást és használod, az esélyt sem ajda meg a rendszer, hogy elrontsd. Ez netbook vonalon elképzelhető irány. Aztán persze lennének patkolások jailbreak itt is, meg ami kell a kisérletezőbb hajlamnak, de ezzel a gyári megoldással elébe mennének minden efféle kifogásnak(ahogyan iPhone esetében sem megy a hiszti, hogy miért nincs rá internet explorer mobile).

    Én legalábbis abból amit eddig elejtettek mint információ, nagyjából ilyen platformként képzelem el a cuccot, nem egy általános a Win-t leváltó oprendszerként(lásd az office csomag helyett gdocs, mail helyett gmail, stb stb.).