Operációs rendszert jelentett be a Google
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Cloud and gOS are not affiliated with Google or their partners.
Copyright © 2008 Good OS LLC. All rights reserved. Patent pending.
Forrás
sg.hu/cikkek/68554/a_windows_7_et_is_atugornak_a_vallalatok Ki NEM szarja le a Winfos 7-et?
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
púúúúú
http://www.linuxfoundation.org/publications/linuxkerneldevelopment.php
A Red Hat valahogy óriás a Google-hez képest ezen a téren. A Red Hat a semmibõl fejlesztette a Linux-ot mindjárt az elején amikor még senkinek semmi haszna nem volt a Linux-ból (csak hobby OS volt), a Google a Linux hátán gazdagodott meg és amikor már milliárdjai voltak akkor hirtelen eszébe jutott, hogy majd egy picit fejleszti a Linux-ot is (és eddig csak kizárólag mert ezt alkalmazta).
Különben nem vagyok én Red Hat fanboy sem, egyszerûen valami márkanév mindég ott van egy terméken... és miért ne lehetne Google is, csak én azt kifogásolom, hogy azért mert most a Google bejelentette, hogy megválti a világot nem jelenti, hogy nagyobb lett mint a Red Hat vagy mint akárki más aki tényleg a Linux-ot fejleszti már több mint egy évtizede.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Ki nem szarja le a Windows 7-et?
Szerintem keress fel egy orvost...
Cikkhez:
Egy újabb linux disztró lesz, csak iszonyatos tõkeháttérrel. Ez már talán felkelti a fejlesztõk figyelmét, hogy hoppá, azért tényleg lehet hogy életképes alternatíva, amire jó pénzért lehet fejleszteni. Ha meg EU bizottság vagy bárki beleköt, esetleg rájön az emberekre a paranoia, hogy jááj világméretû cég meg adathalászik meg meglesi a meztelen képeimet a mappáimban, annak ott van, hogy hahó, openszósz, át lehet nézni bármikor, bárki látja ha valami nem okés...
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Az ie 4-est hasznaltam solaris-on. Mondjuk sem activex sem plugin-ok nem voltak hozza, de mukodott. Hpux-ra meg az ie5 volt az utolso amit kiadtak. Aztan egy ideje nem fejlesztik, de megoldhato lenne, a mai verziok tamogatasa is, csak az elobbi ket megkotessel. (nem tudna sokat, de a menne)
"Legújabban az Intel is nekiesett Linuxot feljeszteni Moblin néven úgyhogy mostanában rossz idõk jönnek a Microsoft tájékára. Tekintve a mai Linuxok , és különösen az ubuntu tudását, a Microsoft labdába sem rúghat már többé az OS piacon."
Na ezert van nekik egy midori nevu project-juk, ami a xerox alto-kon 40 eve megjelent smalltalk kornyezet elveit koveti, tehat egy mikrokernelre epulo, managed kodkent futo rendszer. Gyakorlatilag egy .net os, ami nagyon hasonlit az android-ra, csak eppen linux helyett egy sokkal fejletebb kernel van alatt es egy jobb (programnyelv fuggetlen) motor. A win mini a kernel-et demozta, a win7 pedig megkapja az uj .net-en keresztul a user modu kornyezetet. A ketto kombinacioja lenne az uj os, ami elvileg barmin fut amin a mikrokernel es a .net motor elmegy. (akar process kezeles nelkuli risc-es vagy vliw magokon is, mint pl. a videokartyak shader-ei vagy egy 10 dollaros mikrovezerlo) Az apple kb. 5 evig tartotta hazon belul az x86-os macosx-et, pedig mar az elso valtozattol futott sima pc-ken is. Aztan amikor kellett kiadta. A microsoft a midori-val van igy, bar szepen lassan berakja a windows vonal ala is alrendszernek, igy amikor mar a legtobb modern program ezen fut, akkor kidobhatjak a winnt kernelt es a win32/win64 alrendszereket es marad a tiszta .net, egy ujfajta kernelen. (esetleg emulatorban megmarad a ket alrendszer, mint most win7 alatt a beagyazott winxp vagy x86-os mac-eken a ppc tamogatas)
Az XP alatt szándékosan a 32 bites verziót értem, mert a 64 bites csak papiron létezik, amúgy egy használhatatlan bughalmaz.
A gugli meg rohagyon el, ha fizetnének sem raknál fel a sz*arjukat, hogy ON is legyek.
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Valami 5.0 kezdeményt láttam én is terjengeni de nem lett belõle semmi. Szerintem nem csinálnák meg, hadoválnának valamit hogy az ie7 óta lévõ sandbox nem oldható meg. Vagy activeX cuccok hiányoznának kompletten, anélkül meg nem ie az ie...ráadásul abból a legtöbb cucc 3rd party, és ezen a vonalon ha el kezded õket kötelezni hogy márpedig fejlesszék le a portékájukat a linux alapú Chrome OS-re, akkor miért ne kellene mindenkinek mindent lefeljesztenie rá? Másnap már kopogtathatnának az adobe-nál, photoshopot linuxra bírói végzéssel. Kicsit abszurd 😊
Igazából lényegtelen, valószínûtlen hogy ebbe belekötnének. Kérdés miféle OS lesz. Ha valóban a "just works" vonalon akarnak menni, akkor egész egyszerûen úgy oldják meg mint az iPhone-t vagy az android-ot. Zárt cucc, telepíteni nem is tudsz rá semmit, online felületen plugin szerûen töltheted alá az alkalmazást és használod, az esélyt sem ajda meg a rendszer, hogy elrontsd. Ez netbook vonalon elképzelhetõ irány. Aztán persze lennének patkolások jailbreak itt is, meg ami kell a kisérletezõbb hajlamnak, de ezzel a gyári megoldással elébe mennének minden efféle kifogásnak(ahogyan iPhone esetében sem megy a hiszti, hogy miért nincs rá internet explorer mobile).
Én legalábbis abból amit eddig elejtettek mint információ, nagyjából ilyen platformként képzelem el a cuccot, nem egy általános a Win-t leváltó oprendszerként(lásd az office csomag helyett gdocs, mail helyett gmail, stb stb.).
Egyébként remélem tudod, hogy én nem tartozok az "MS emlõin nevelkedett kisborjúk" közé 😊 inkább ZX81 majd Spectrum-on, stb. nevelkedett vén marha vagyok 😊 aki aztán ugyan DOS-ban találta magát de évekig Turbo/Borland C/C++ -al a kezében. Linux-ot viszont a RedHat 3-as óta rendszeresen használok - azt hiszem 1996 környékén lehetett és Picasso volt a kódneve 😊 - de már elõtte is próbálkoztam Slackware-vel és még ez elõtt is dolgoztam UNIX-al pl. Coherent de már nem emlékszem a pontos évre. Persze ez mind akkor szép volt de csak Windows-on lehetett megélni és jött a Visual C++ és az MFC, COM(+) majd a Visual Studio majd a .NET ... szóval mondom öreg marha vagyok már. 😊
(A cikkrõl már nem is beszélve... és alig várjuk már a Google OS megjelenését!) <#szeret>#szeret>
Notebook kijelzõn 1680x1050, ill rákötöm a másik monitort, azon pedig 1920x1200. Mindkét kimeneten teljes 3d gyorsítás, compiz mifene, csillog villog. Mindezt a menübõl elérhetõ nvidia-settings -en át pár kattintással belõve.
Értelemszerûen a zártforrású bináris driverrel(de ezt is a beépített csomagkezelõvel telepítve, szintén két kattintással)
"A cég ezenkívül esküszik, hogy az OS következõ generációja, az õsszel boltokba kerülõ Windows 7 remekül fog futni a minilaptopokon."
És ha ez nem volna elég, akkor még csak neked azt is megsúgom, hogy jelenleg egy ASUS EEE 900-ról írok, 900 , azaz kilencszáz (ismétlem: kilenc száz) megahercen. Amin épp e pillanatban is 2, azaz két, (ismétlem kettõ) operációs rendszer fut:
egy ubuntu netbook remix és azon egy Windows XP.
BlackRose: nem rossz, de azért a TinyXP-met ami a régi gépemen a Dual Pentium 166-on 48 mega rammal, felállt 40 sec alatt és vagy egy fél évig fel volt állítva pár visztabuzee kedvéért hogy lássanak már egy kis csodát is, szal meg sem közelíti. Bevallom a Vistához képest van némi javulás, de ez olyan karcsú, mint mackósajtban a brummogás, ettõl még úgy fog elbukni, mint egy darab szar, követve elõdje sorsát.
sg.hu/cikkek/68554/a_windows_7_et_is_atugornak_a_vallalatok Ki NEM szarja le a Winfos 7-et?
azt meg csak hozzá tenném, hogy 1 hetes fennléte után egyértelmû, hogy nálam a win7 gyorsabb, mint az xp elõtte
púúúúú
A cikkhez pedig csak annyit, látszik a google is elért arra a pontra amelyre minden nagy válallat, egy csomó munkaerõt fizet feleslegesen. A gazdasági válságra való tekintettel ez azért elég szép teljesítmény, gratulálok. Szerintem szar linux disztikbõl már van elég, de ha lesz mégegy, az már nem sok vizet fog zavarni, legalábbis engem biztosan nem <#ravasz1>#ravasz1>
Windows 7
http://mac-on-linux.sourceforge.net
n3whous3 : anno, egy hónapja talán toltam fel ide szkrínsotokat is bõven e témában, hogyan futtatok egyidejûleg a 900 megaherces gépen 2 oprendszert, hogyan Half Life-ozok ubuntu alól stb.. sajna a tárhelyem kevésnek bizonyult és le kellett szednem õket azóta.
Ott van az Ubuntu, ami netezésre majdnem jó oprendszer (betûkészletek és a Chrome még nem igazán jó rajta)
Ott van a Machintosh... Amire már vannak igazán komoly, sõt exkluzivitást élvezõ programok... de alapjába véve jobban tetszik az Ubuntu.
És ott van a Microsoft Windows, amitõl lehetetlen szabadulni.
Na most beáll majd a Google OS. De ha nem futtat win programokat, miben is lesz jobb a jelenlegi Ubuntutól? Online tárhelyben? Talán. De csak ezért váltani? Hmm...
De a Ubuntura váltás érdekesebb téma. Én akkor is váltanék Ubuntura, ha OSX-es programokat lehetne rajta futtatni, tehát aki tudja, hogyan futtassak akármilyen Mac OSX programot Ubuntun, mondja meg a választ, mert az nagyon jó lenne.
Win7-ben is van Posix támogatás, mint ahogy a Vistaban is meg a Server 2003 R2/Server 2008/Server 2008R2-ben is. Igaz a kliens rendszerekben csak az Enterprise és Ultimate változatokban.
Megjegyzem a fent leírtakkal ellentétben szerintem a Chrome OS igen is az Android alapjaira épít majd, hasonló fejlesztõi cuccal a könnyû oda-vissza portolhatóság miatt, és az is valami X alapú rendszer lesz, az alkalmazások meg hasonló JAVA cuccok ...
A TDU például sokkal rosszabb WinE-val, NFS3 pedig el sem indul. Az új játékokra meg van XBOX.
Érdekelne, hogy az FL Studiót hogy indítod el Linuxon, hogy akadásmentesen fussos az Ableton Live 7.0.1-el együtt. Van akár az Outlook 2003-at.
http://www.isite.hu/internet_hirek/oper%C3%A1ci%C3%B3s-rendszer/20090708/f%C3%A9lelmek-google-chrome-os-k%C3%B6r%C3%BCl
De legyünk õszinték, jobb a WinE a Win95-tõl. Valamiben a 98-tõl is. Valamiben az XP-tõl is... Minden másban ROSSZABB!
Innentõl kezdve a Microsoft borítékolhat.
kedves Vantulok úgy várom, hogy élmény beszámolót adj, hogy hogyan megy nálad Virtualboxban a gta iv!
púúúúú
Nem a kartya tv kimenetet kell hasznalni, hanem a masodik monitor kimenetet. Vga modban analog rgb jelet ad ki, ezt kell egy atalakito kabellel (egy kis h/v sync kombo aramkor van benne) atalakitani rgb kompozitta, ez barmilyen a tv-n tamogatott felbontast es frekvenciat elvisz utanna. A kartya tv kimenete nem biztos, hogy tudja a 800x600-nal nagyobb felbontasokat es a 60Hz-nel nagyobb frissitest, de ha igen, akkor a driver konfigjaban kell megadni, az engedelyezett felbontasokat es frekvenciakat. (ha elszurja az ember, akkor a hibas jeltol megnyekkenhet egy regebbi tv, szoval egyszerubb a vga-rgb atalkitot hasznalni)