A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
TDantes #981 Érdekes oldal. Ilyet olvastam rajta:
,,Európa legszebb országa, legtökéletesebb földrajzi, gazdasági, hadászati egysége a Kárpát-medence. Nincs ehhez fogható természetes és állandó határ, mint a Kárpátok koszorúja. Ezt a Paradicsomot foglalták el őseink (más kutatók szerint ide gyökereztek már az idők kezdete óta!), s szívós munkával, rengeteg véráldozattal meg is tartották. Páratlan kulturális, politikai és történelmi viszonyokat hoztak létre itt. Nem csoda, hogy annyi ellenségünk támadt. Csöppet sem meglepő, hogy más gyülevész hordák az életünkre törtek. Pedig mi mindig békében éltünk másokkal. Nem fájt a fogunk földjeikre, de a magunkét se hagytuk. Befogadtunk minden menekültet, megvédtünk minden idegent. Más népek fiai is otthonra találtak nálunk. Sokszor több jogot élveztek, mint véreink, de véletlenül se kevesebbet."
Nem fájt a fogunk földjeikre, mindig békésen éltünk...
Érdekes. Én elég sok olyat ismerek, amikor a magyarok támadtak meg másokat, földért, pénzért vagy valamilyen zsákmányért.... a kalandozások nem éppen támadás volt mások ellen?
Vagy a magyar tengerpart megszerzése, ami a honfoglalás idején nem tartozott ide, azaz más földje volt de mi elfoglaltuk...akkor ez hogy jön össze azzal, hogy nem fájt a fogunk más földjére? És voltak egyéb földszerző hódítások is.
,, Erősek voltunk, büszkék, bátrak. Sohase kegyetlenek, mindig megbocsátók. "
Hát nem tudom...akkor miért mondták hogy magyarok nyilaitól ments meg uram minket?
,,A magyar ritkán panaszkodik, jajgat, ábrándozik. "
hehe...ritkán panaszkodik...látott már ez a szerző magyarokat? Mert én csak panaszkodást hallok állandóan...nincs pénz...ez sincs , az sincs...miért így élünk, rosszul élünk jajajaj
"Tud alkalmazkodni, elfogad és megért másokat, nem akar senkit meghódítani, bekebelezni, elpusztítani"
Oké de ezt a megértést például itt sem alkalmazza senki...
,,Mi Hunok, érezzük ennek a lelki terhét. Mi Hunok nem veszünk még több keresztet a vállunkra és nyíltan felvállaljuk saját gondolatainkat, úgy hogy közben a másikat nem alázzuk meg, a másikat nem kérdőjelezzük meg és a másikat nem romboljuk, de tudtára adjuk, hogy mi hogyan gondolkodunk"
Vannak még hunok?
Én azt hittem kihaltak( ja tudom Hun van a Szabó bakter)
Na ,elnézést, mert ez nem vág nagyon a témába, de egy ilyen oldalt, nem lehet komolyan venni tudományos szempontból, ahol ilyesmi áll.
Nagyon szép, nagyon nemzeti, csak az igazsággal bizonyos dogokban hadilábon áll.