A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
TDantes #959 Szóval, döntsétek már el, finnugor nyelvrokonság vagy sem?
Ha igen, akkor ebből következik a származás is.
Igen , arra nincs bizonyíték, nem tudok semmit felmutatni ,hogy márpedig az Uráli őshazából származunk, a nyelven kívül!
De ti mit tudtok felmutatni? A genetikát hagyjuk. Ott a válasz rá.
Ezentúl a genetika leginkább úgy lenne érdekes, ha mondjuk egy honfoglaló magyar génjeit lehetne összehasonlítani egy hunéval. De ez sajnos eléggé nehéz.
Nos, azt állítjátok, a magyarok adták a nyelvet a finnugoroknak...hm.
Azok pedig elfelejtették a saját nyelvüket.
Bizonyíték erre? Ezt nem lehet bizonyítani . Úgy lehetne, ha felmutatnátok az eredeti, magyar hatás nélküli, a nyelvcsere előtti finn nyelvet.
Néhány esetben ugyanis elő fordult már nyelvcsere a történelemben , de ezekben az esetben ismerjük mind két nyelvet.
Szóval ,hogy a magyarok nyelvéből származik a többi mert azok átvették...ez bizonyítani kéne.
Ha már az átvett nyelvnél tartunk. Akkor, van itt egy probléma hogy szerintetek tőlünk vettek át ügye mások szavakat...nos a magyarok ősei, nem voltak földművelők. Nomád-lovas nép voltak. Hogyan adhatta át egy nomád lovas nép, a szavait a földművelőknek? Nem inkább fordítva lehetséges, hogy a földművelő nép ad szavakat a nem földművelő nomádoknak?
Vagy, akkor a magyarok ismerték a földművelést mégis csak? Bizonyíték rá? Ha földet műveltek, akkor le is telepedtek egy időben...akkor ennek lenne nyoma...hol vannak a városok, falvak?
Vagy egyszer csak a letelepült földművelők életmódot váltottak?
Lehetséges, de bizonyítani kéne
És persze mi tőlünk vannak a sumérok. Miközben, a sumérok származása nem ismert jelenleg. Nem az MTA nem ismeri, nem én nem ismerem...hanem a tudomány...a történészek...a sumér származás ismeretlen!
Ezek után kicsit erős állítani hogy a őskárpátiaktól van !
Főleg hogy a sumérok civilizációja igen fejlett volt. Az őskárpátiaké közel sem volt ilyen...vagy találtak ősi városokat a Kárpát-medencében, csatornával zikkuratokkal?
És ha már itt tartunk hogy lehet az, hogy az őskárpátiak, akik egy letelepült földművelő nép voltak, létre hoztak két teljesen különböző civilizációt?
Egy: a nomád-lovasok
Kettő: az igen fejlett sumérok
A vándorlásiakról meg nem elég egy színes ábrát betenni. Források? Korabeli írások, mert ti nagyon szerettek ilyesmire hivatkozni.
Régészeti leletek amik a vándorlást bizonyítják?
Tudom, mindezt már sokszor megkérdeztem. De mindig figyelmen kívül hagyjátok mindezt, ami elég baj.
Az egy dolog, hogy hoztok föl alternatív elméleteket, de basszus, bizonyítani kéne, és a kényes kérdésekre válaszolni.
Na most pedig, vagy normálisan fog valaki válaszolni(amit kétek)
vagy ismét jön a személyeskedés, megint fel leszek jelentve...
Én mondjuk az elsőnek örülnék. Az méltó az értelmes emberekhez, mert csak így lehet normálisan megvitatni valamit.