A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • TDantes
    Aha. Hát ebben nagyon nincs az amit kérdeztem. Én azt kérdeztem, az őskárpátiak Mezopotámiába merre mentek.
    Az itt hol van az ábrán?

Nincs ilyen rajta.

Én erre kértem a választ, nem pedig másra.

Amúgy az ábra stimmel is, csak körülbelül fordítva

Szóval klassz egy ábra, de még mindig semmilyen bizonyíték nincs rá,hogy a Kárpát-medencéből indult volna meg egy nép.

Aztán, teljesen logikátlan is a dolog. Először mint letelepedett nép élek a Kárpát-medencében, majd ezt abba hagyják elvándorolnak, elmennek, elfelejtik az egész földművelést, át térnek nomád életmódra, majd eltelik pár évszázad és vissza az egész...amellet hogy nincs bizonyítva logikátlan is.
    Egy már a Kárpátokban letelepedett nép, ugyan miért vándorol el innen?
    Semmi okra rá.
    Aztán, ha el is vándorol, miért szakít az életmódjával? Miért tér ér a földművelésről a nomád-lovas életmódra?
    Hirtelen egy teljesen más életmódot vesznek fel? Ráadásul visszafelé fejlődnek? Földművesből nomáddá?

Mindig, minden nép esetében fordítva történt. Mindig a nomád népből lett letelepedett, és nem fordítva.

És még akkor ehhez jönnek a sumérok, akik szintén az őskárpátiakból lettek...

Amúgy meg leírhatnád részletesen. Már bocs, de linkelni én is tudok.Sőt, meg is tudom magamtól is mind ezt keresni. Sőt már meg is kerestem. Sőt,többet el is olvastam. De ez a linkelés nem nagy mutatvány. Én jobb szeretem, ha valaki a saját szavaival írja le a lényeget.
    Innen látni, tényleg utána nézett-e a témának, érti-e...nem úgy kell egy vitát folytatni hogy linkeket mutogatunk.
    De hogyha ez kell...akkor majd rá állok én is erre, és abból a párbeszéd hogy csak linkelgetünk. De szerintem így értelmetlen az egész.

Amúgy ilyen erőltett dolgokon, mint bál-Baál csak mosolyogni lehet.

Ez annyira erőltetett, még a két szónak jelentésben köze sincs egymáshoz.
    Főleg hogy a bál szavunk az olasz , balare ballo táncolni szóból származik.