A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • TDantes
    A lealacsonyítást sem értem. Mi a lealacsonyító a finnugor elméletben?
    Például az, hogy a soha földet meg nem művelő ősmagyarok, nem ismerték a földműveléssel kapcsolatos szavakat? Honnan ismerték volna ha soha egy kapa vágást nem tettek? Ebben mégis mi a lealacsonyító?

És a besenyők?Mi abban a lealacsonyító, hogy az a népvándorlás is úgy zajlott le mint a többi, egyik nép nyomta a másikat.

Mi abban a lealacsonyító, hogy a magyar törzsszövetség ki tudott szakadni a Kazár birodalomból?
    Abban mi a lealacsonyító, hogy a besenyőket a kunok támadták, ők meg minket?
    Hiszen a magyar törzs szövetségnek több alárendelt népe is volt(kabarok) ez lealacsonyító?
    Nem értem, mi a lealacsonyító abban, hogy a besenyők támadtak minket, mi letelepedtünk, államot alapítottunk, ők pedig kihaltak, a maradékuk egy része pedig itt telepedett le? Akárcsak később a kunok? Hogy ebben mi a lealacsonyító azt nem fel nem foghatom, mivoltuk az életképesebbek ,mi győztünk mi éltük túl...de lealacsonyító...

Aztán. A történelem, egy tudomány. Nem az alapján kutatjuk mi a lealacsonyító és mi nem az.
    Lehetne sorolni azokat a magyar eseményeket, amik hogy mondjam, ,,égők" ahol jól elvert egy ellenség, vagy ostoba hibákat csináltak a vezetők.
    Ezeket is tagadjuk le mert lealacsonyító?
    A tatárjárás inkább nem volt, mert lealacsonyító , ,,ciki" hogy a fél országot kiirtották?

Nem lehet ezt így szemlélni.