A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
uwu #765 Nekem nem sugall ilyesmit. A finnugor elméletet is sokféleképpen lehet értelmezni, én nem tulajdonítok nagy jeletőséget annak, hogy visszavezeti a nyelv történetét. Egy nyelv története ugyanis nem azonos egy nép történetével. Az elmélettel semmi baj nincs, csak nem ad kielégítő választ arra, hogy kik voltak az őseink, de sokat segít a kutatásban. Nem értem egyeseknek miért lealacsonyító az, hogy a sztyppékről jöttünk. Az elméletből az is következik, hogy az őseink közt vannak hun és szkíta leszármazottak is. Elkerülhetetlen, ha valaki ilyen helyen népvándorol.
Ezt egyáltalán nem érzem lealacsonyítónak. Félelmetees erejű pusztai nép voltunk, és igen magas szinten álltunk technológiailag is. Persze olyan technológiákat használtunk amik a mi életformánkat segítette.
A magyar lószerszámok pl. acélból voltak, olyan minőségűből, amit csak 1500 évvel később tudtak gyártani, persze akkor már nagy mennyiségben.
Az a baj, hogy eleve elítélitek az elméletet anélkűl, hogy megismernétek.
Nem kell ahhoz sokkkal több energia, hogy feltárjátok milyen alapokon nyugszik a finnugor elmélet, mint ahhoz, hogy áltudományokat olvasgassatok. Megértem én, hogy valakinek ez a hobbija, de miért kell igazságként hirdetni azokat az elképzeléseket?